Daugavpilī notiks Latgales Folkloras skolas nodarbības



Daugavpils Latviešu kultūras centrs un folkloras kopa “Svātra” aicina Latgales folkloras kopu vadītājus un dalībniekus piedalīties Latgales Folkloras skolas meistarklasēs, kas norisināsies no šī gada 26.augusta līdz 15.decembrim Daugavpilī.

Nodarbību laikā Latgales Folkloras skolas dalībniekiem būs iespēja tikties ar Latvijas skatuviskajā mākslā plaši zināmiem māksliniekiem, profesionāliem etnomuzikologiem, mūzikas instrumentu spēles meistariem un tradīciju pārzinātājiem, piemēram, Zane Šmita, Kristīne Kārkle – Puriņa, Artūrs Uškāns, Inga Zeile u.c.
Viņu vadībā praktiski darbojoties varēs apgūt gan etnogrāfiskās kokles, ermoņiku un mandolīnas spēli, gan tradicionālās dziedāšanas pamatus, kā arī noskaidrot, kādi ir veiksmīga priekšnesuma nosacījumi
 
Visas nodarbības tiks organizētas ārpus darba laika. Paredzēts, ka katrā instrumentu spēles meistarklasē piedalīsies vismaz 15 dalībnieki, dziedāšanas meistarklasēs piedalīsies vismaz 20 dalībnieki (atkarībā no meistarklases nodarbības tēmas dalībnieku skaits var būt lielāks).
Tā kā vietu skaits ir ļoti ierobežots, lūgums pieteikties savlaicīgi, zvanot pa tālruni 29118992 (Sarmītei) vai rakstot uz e-pastu svatra@inbox.lv.

NODARBĪBU GRAFIKS

Latgales folkloras skolas nodarbības atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogramma "Latvijas valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2014".

         

Papildus informācija:
Sarmīte Teivāne
t.: 29118992
e-pasts: svatra@inbox.lv