Pūtēju orķestris „Daugava” koncertā „LAI TIK SNIEG…”



14.12. / 16.00 Daugavpilī,
Vienības nama koncertzālē
Pūtēju orķestris „Daugava” koncertā „LAI TIK SNIEG…”

Džeza un estrādes mūzikas stilā profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” Arnolda Grīnberta vadībā ir sagatavojis ziemas melodiju koncertu un aicina visus ieklausīties tā skanīgajā izpildījumā kopā ar Latviešu kultūras centra džeza ansambli (vadītāja Irina Grīnberte) un solistu Andri Baltaci.

Šoreiz kolektīvs pievērsās džeza klasikai un izveidoja skaņdarbu aranžējumus retro noskaņās. Tostarp izskanēs populārais ziemas dziesmu hīts, kura nosaukums ir koncerta virsrakstā - „Lai tik snieg”. Dziesma tapa 1945. gada jūlija tveicīgākajās vasaras dienās Holivudā. Kā vēsta izziņas materiāli, lai atvēsinātu tveices nomocītos pilsētnieku prātus, Semmijs Kāns un Džūli Stains (Sammy Cahn, Jule Styne) uzrakstīja jauku dziesmiņu par kāda pārīša romantiskām attiecībām. Tās risinājās aukstā ziemas laikā pie kamīnā degošās uguns un aiz loga lielām pārslām krītošā sniega. Lai tik snieg! Lai tik snieg! Lai tik snieg! – šādi vārdi skan katra pantiņa izskaņā un, lai arī dziesmā nav minēti Ziemassvētki, turpmākajos gados līdz pat šodienai tā kļuva par vienu no populārākajiem skaņdarbiem Ziemassvētku laikā.

Profesionālā pūšamo instrumentu orķestra „Daugava” koncertu „Lai tik snieg…” Latviešu kultūras centrs dāvina daugavpiliešiem un pilsētas viesiem. Ieeja bezmaksas.

Afiša.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv, tālr.: 65426691