MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ – 2015



27.08. / 19.30 Daugavpils teātrī
Grupa BIG AL & THE JOKERS (Rīga)

Grupa „Big Al & The Jokers” (Rīga) dibināta 2013.gada 8.aprīlī populārās Rīgas grupas „Keksi” transformācijas rezultātā. Kolektīvs principā ir saglabājusi ne tikai visu savu sastāvu, bet arī labākās tradīcijas, stilu, repertuāru, kas ir nokomplektēts ilgu kopīgo darba gadu laikā.

Kolektīva sastāvā ietilpst Latvijā un Lietuvā pazīstami mūziķi: Romāns Vendiņš - grupas mākslinieciskais vadītājs (taustiņi, vokāls), Algirdas Šuminskas (vadošais vokāls), Zintis Žvarts (tenora un baritona saksofons), Uldis Ziediņš (trombons, vokāls), Eduards Raubiško (tenora saksofons, klarnete), Sandris Skeranskis (trompete), Raitis Aukšmuksts (sitamie instrumenti), Juris Skrajāns (ģitāra), Pēteris  Liepiņš (kontrabass), Sergejs Laletins (skaņas operators), Rafails Balkins (ģenerālmenedžeris), Gunārs Kalniņš (šoferis, asistents).

„Big Al & The Jokers”  - tas ir augstākā līmeņa internacionāls kolektīvs, kas jau vairāk kā 10 gadus muzicē kopā, vienmēr izpildot tikai „dzīvo” mūziku un tādējādi dāvājot prieku dažāda vecuma publikai Latvijā un dažādās pasaules valstīs. Stingri pieturoties pie rokenrola tradīcijām, kolektīvs ir spilgta parādība Ziemeļu Eiropas muzikālajā tirgū.
Grupas vizītkarte ir pazīstamais dziedātājs no Lietuvas – Aļģirdas Šuminskas vai Big Al. Pateicoties viņam, grupas tagadējais repertuārs ir paplašinājies ar vairākām pazīstamām džaiva, blūza un džeza mūzikas populārām kompozīcijām. Lietuvas dziedātāja neatkārtojamā maniere un augstais profesionālais līmenis neatstāj vienaldzīgu pat visprasīgāko publiku.

Grupa ir uzstājusies kopīgos koncertos ar dažādām pasaules zvaigznēm (Smokie, Nazareth, Macy Grey, Scorpions, Boney M, Andy Bridge u.c.), vienmēr ar izciliem panākumiem un brīnišķīgām atsauksmēm ir piedalījusies neskaitāmos mūzikas festivālos ( Nida Jazz, Blues Nights in Varniai, Druskininkai Jazz, Klaipeda Jazz, Slavyansky Bazar 2014, u.c.). Informācija: www.jokers.lv

Biļetes: www.bilesuparadize.lv / no 29.07. arī Daugavpils teātra kasē. Cena: 2.00 euro

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65427552, www.vienibasnams.lv,
Daugavpils teātris - www.daugavpilsteatris.lv