SINFONIETTA RĪGA UN EVA BINDERE



30.09. / 18.00
Vienības nama koncertzālē
SINFONIETTA RĪGA UN EVA BINDERE

SINFONIETTA RĪGA piedāvā izcilu skaistu koncertprogrammu ar spožo latviešu vijolnieci Evu BINDERI solistes ampluā. Programmas centrā ir slavenā latviešu komponista Pētera Vaska vijoļkoncerts „Vox Amoris”, tam līdzās klasiķa Jozefa Haidna dzīvespriecīgā simfonija Remažorā un Fēliksa Mendelsona uvertīra „Mana skaistā Meluzīne”. Mūsdienu mūzikas faniem sarūpēts kaimiņzemes Igaunijas komponista Erki Svena Tīra rokmūzikas atsaucēm pilnais skaņdarbs „Bāka”.

„Viens no mūsu mērķiem ir spēlēt ne tikai Rīgā, bet arī tajās Latvijas koncertvietās ārpus galvaspilsētas, kas pieļauj šādas mūzikas atskaņošanu. Šoreiz esam sagatavojuši emocijām un domām bagātu programmu, kas ir romantiska un klasiska reizē. Haidna, Mendelsona, Tīra skaņdarbi ir kā ceļš cauri gadsimtiem un noteikti būs interesanti daudziem klausītājiem," stāsta diriģents, atklājot, ka šī būs unikāla iespēja koncertprogrammu dzirdēt Latvijā  - līdz šim SINFONIETTA RĪGA to atskaņojusi Hamburgā, Minhenē un citur Eiropā.
 
"Programmas zieds ir Pētera Vaska debešķīgais "Vox Amoris" - skaista, jūtām pildīta mūzika," teic Normunds Šnē. Pētera Vaska skaņdarbs "Vox Amoris", stāsts par pasaules lielāko spēku - mīlestību, koncertā izskanēs kopā ar izcilo latviešu vijolnieci Evu BINDERI, kas šobrīd pasniedz vijoļspēli Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, kā ari darbojas kā asociētā koncertmeistare Oksfordas simfoniskajā orķestrī. "”Vox Amoris” ir viens no skaistākajiem Pētera Vaska skaņdarbiem. Tas ir uzrunājis mani ļoti personīgi, jo skaņdarbā ir visu krāsu un emociju gamma. Biju ļoti pagodināta, kad pirms kāda laika pats autors man uzdāvināja notis ar viņa parakstu. Priecājos, ka šī ir jau otrā reize, kad varu to atskaņot," stāsta vijolniece Eva BINDERE.

Biļetes: EUR 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,50

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv