NUOVA SINFONIA BALTICA 2016



Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē
I Baltijas valstu jauniešu un amatieru simfonisko orķestru festivāls
NUOVA SINFONIA BALTICA 2016

4. novembrī plkst.18.00

5. novembrī plkst.15.00

Sevi piesaka jauns orķestru festivāls - NUOVA SINFONIA BALTICA 2016, kurā pirmo reizi kopā pulcēsies 12 jauniešu un amatieru simfoniskie orķestri no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

I Baltijas valstu jauniešu un amatieru simfonisko orķestru festivāls NUOVA SINFONIA BALTICA notiks 2016. gada 4. - 5. novembrī Vienības nama koncertzālē, Daugavpilī.
 
Festivālu organizē Latvijas Orķestru asociācija (LOA), Daugavpils Latviešu kultūras centrs un Daugavpils pilsētas dome. Festivāla sadarbības partneri un atbalstītāji ir Eiropas Orķestru federācija, Igaunijas Simfonisko orķestru asociācija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.

Attīstot LOA festivālos jau iedibināto tradīciju un izvirzot jaunus mērķus, festivāla organizatori ir pulcējuši kopā visu trīs Baltijas valstu jauniešu un amatieru simfoniskos orķestrus, lai paplašinātu mūsu kultūrizglītības telpu un sekmētu orķestru māksliniecisko darbību. Festivāla mērķis un virsuzdevums ir veidot starptautisku ilgtermiņa sadarbību un veicināt jauniešu un amatieru orķestru kustības attīstību visā Baltijas reģionā.

Festivāla koncertos skanēs pasaules mūzikas akadēmisko žanru pērles, mūsdienu komponistu oriģinālmūzika un populāru melodiju instrumentācijas jauniešu orķestriem.
Ieeja bez maksas.
Normunds Dreģis, Latvijas Orķestru asociācijas priekšsēdētājs.

Afiša.

Sīkāka informācija:
www.orkestri.lv
www.vienibasnams.lv