VIENĪBAS NAMAM 80!



LATVIEŠU KULTŪRAS CENTRA MAZAJĀ ZĀLĒ
NO 26. JANVĀRA LĪDZ 23. FEBRUĀRIM
IZSTĀDE
“LATVIJAS NOVADU TAUTAS TĒRPI”

Iesākot Vienības nama 80. jubilejas gadu, Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar “Tautas tērpu centru Senā klēts” (Rīga) aicina uz pirmo šim nozīmīgajam notikumam veltīto pasākumu – izstādi “Latvijas novadu tautas tērpi”.

Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Augšzeme, Latgale – Latvijas kultūrvēsturiskie apgabali ar katram novadam raksturīgām un noteiktām tautas tērpu valkāšanas tradīcijām, darināšanas paņēmieniem, apģērba piegriezumu, raksta kompozīciju un krāsu salikumu. Tautas tērps senāk bija kā valkātāja vizītkarte, kā dzimtā novada pazīšanas zīme,  tajā atspoguļojas ne tikai etniskās īpatnības, bet arī to valkātāju sociālās un ģimenes attiecības, vecums, turīgums, gadsimtu gaitā izveidojušās tradīcijas, kultūras sakari un mijiedarbība ar kaimiņu tautām. Tautas tērps nav tikai apģērbs, tā ir tautas gadsimtos uzkrātā un nemitīgi papildinātā skaistuma izjūta, izcilas amatniecības prasmes un piederības sajūta Latvijai.

Izstādi veido 20 tradicionālie tautas tērpi no visiem Latvijas novadiem, kā arī  senais latgaļu tērps no 11.- 13.gs. 
 
IZSTĀDES ATKLĀŠANA 26. JANVĀRĪ PLKST.18.00

Izstāde apskatāma no plkst. 9.00 līdz 17.00, grupām  iepriekš piesakoties pa tālruni: +371 29128943. Ieeja no Ģimnāzijas ielas.

Ziemeļlatgales novada tautas tērpi.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – tālr. 65426691, www.vienibasnams.lv