Koncerts “LIEPU LAIPA”



30. novembrī
plkst. 18.00
Latviešu kultūras centra kafejnīcā
Koncerts “LIEPU LAIPA”

30.novembrī plkst. 18.00 Latviešu kultūras centra kafejnīcā etnomuzikologs, koklētājs Ansis Jansons un  folkloras dziesmu un deju kopa “Svātra” aicina uz koncertu “LIEPU LAIPA”.
 

Liepu laipa ir kā tilts, kas ved klausītājus no senas tradīcijas uz aizraujošām variācijām dziedāšanā, no konservatīva autentiskuma uz eksperimentiem muzicēšanā.
 
Pēdējās desmitgades laikā ievērojami pieaugusi dvēseles instrumenta - kokles spēles izplatība un popularitāte. Kokle un koklēšana ir viena no Latvijas Kultūras kanonā iekļautajām vērtībām, tātad - tā ir atzīta par nacionālās kultūras nozīmīgu sastāvdaļu.

Lai arī etnomuzikologs Ansis Jansons prot muzicēt uz vairāk kā desmit instrumentiem, šobrīd viņu visvairāk piesaista kokle. Ansis Jansons vada savu kokles spēles studiju “Kokļu mežs”. Pēdējo gadu laikā ir gājis cauri dažādiem mūzikas stiliem: sākot no tradicionālās kokles spēles līdz elektroniskajai mūzikai. Koncertā būs dzirdams koklētāja muzikālās pieredzes atspoguļojums.
 
Folkloras kopas “Svātra” izpildījumā skanēs dažādi latviešu tradicionālās dziedāšanas stili un dažādas vēlīnās izcelsmes daudzbalsības formas.  Koncertuzvedumu bagātinās kopas dejotās kadriļu tipa dejas, kas repertuārā nonākušas pateicoties Latvijas Folkloras krātuves pierakstiem vai pierakstītas ekspedīcijās un meistarklasēs.

Ieeja kafejnīcā pa Vienības nama koncertzāles durvīm. Ieeja bez maksas.