Koncerts “LAIKMETA AINIŅAS”



17.12. plkst.18.00
Vienības nama koncertzālē
Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „LAIMA”
koncertā “LAIKMETA AINIŅAS”

Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „LAIMA”, 2019. gada nogalē nāk pie saviem skatītājiem ar koncertprogrammu “Laikmeta ainiņas”.

Koncertā varēs redzēt trīs dažādus deju uzvedumus:

Deju uzvedums – “Večerinka” – Latgales večerinkas gaisotnē ar jestriem dančiem, šīberēšanos, rotaļu elementiem un attiecību raksturu izpausmēm, kas skatītājiem ļaus iejusties tipiskā danču vakarā…, kā tas bija kādreiz, vēl mūsu vectēvu un vecmammu skaistajā jaunībā…

Deju uzvedums – „Balle” – ar izcilu mūziku, valšu, mazurkas, polonēzes, galopa, un citu deju izpildījumu, kurā “Laimas” dejotāji skatītājiem atklās 19. gadsimta salona dzīvi. Balles noskaņu un aristokrātisku atmosfēru palīdzēs uzburt biedrības “Atmiņu lāde” smalkie, pašdarinātie ampīra stila tērpi, par kuriem deju ansamblis “Laima” īpašu pateicību izsaka Irēnai Voitānei.

Deju uzvedums – “Tusiņš” –  no visa pa druskai – brīvā gaisotnē, brīvā deju solī, brīvā un draiskā izpildījumā…

Koncerta viesi: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” bērnu deju kolektīvs “Kamolītis”, vadītāja Agita Paula un Daugavpils cirka studija “Jaunība”, vadītāji: Marija un Jevgeņijs Čirkovi.

17. decembrī, Daugavpilī – savus skatītājus gaida Studentu deju ansamblis “Laima”!

Biļetes: No 2.decembra Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30–18.30. Cena 2.00 euro

Informācija: Latviešu kultūras centrs – www.vienibasnams.lv