Tiešsaistē norisināsies garīgās mūzikas festivāls “SUDRABA ZVANI”



No 14. līdz 16. janvārim savu skanējumu uzsāk XIV Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls “Sudraba zvani”. Šoreiz festivāla dalībnieku uzstāšanos un labākos konkursa dalībnieku priekšnesumus varēs vērot tiešsaistē – Youtube kanālā “Latvian Contests” video ierakstu veidā.

Dalībai XIV Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā “Sudraba zvani” ir pieteikušies vairāk nekā 150 dalībnieki (ansambļi, kori un kordiriģenti). Kopā tie ir aptuveni 3000 dziedātāju un diriģentu no 18 valstīm – Armēnijas, Austrijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Ekvadoras, Itālijas, Kazahstānas, Krievijas, Kubas, Ķīnas, Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas un Ukrainas.

Garīgās mūzikas festivāla ietvaros notiks vokālo ansambļu, koru un jauno kordiriģentu konkurss vairākās kategorijās. Konkursantu izpildījuma tehnisko un māksliniecisko pusi jau ir sākusi vērtēt starptautiska žūrija no deviņām valstīm – ASV, Baltkrievijas, Krievijas, Ķīnas, Latvijas, Norvēģijas, Rumānijas, Spānijas un Ukrainas. Žūrijas vērtējuma rezultāti tiks paziņoti pēc 17.janvāra.

XIV Starptautisko garīgās mūzikas festivālu “Sudraba zvani” rīko Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Vienības namu.

Papildu informācija:
Jevgeņijs Ustinskovs
Festivāla mākslinieciskais vadītājs, projekta autors
t.: 29538278
e-pasts: sb2@inbox.lv

Viktorija Cirse
Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde
t.: 371 65423601, 29293520
e-pasts: viktorija.cirse@daugavpils.lv
https://www.daugavpils.lv/kultura/