Ģitārists MĀRCIS AUZIŅŠ



15. decembrī plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē

Ģitārists MĀRCIS AUZIŅŠ

15. decembrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē koncertcikla “Vienības namam 85” ietvaros aicinām uz latviešu ģitārista, komponista, aranžētāja Mārča Auziņa solo koncertu.

Mārcis Auziņš šobrīd ir viens no pieprasītākajiem un arī labākajiem ģitāristiem Latvijā, ir publikas iemīļots, viņa kā komponista talantu un radošumu novērtē kolēģi un koncertu apmeklētāji. Savā muzikālajā ceļā ir sadarbojies ar Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Jāni Lūsēnu, Kārli Lāci, Laimu Vaikuli, Intaru Busuli, Jāni Stībeli, Aiju Vītoliņu, Donu, Raimondu Macatu un citiem latviešu mūzikas smagsvariem, muzicējis grupā Zodiac, Daumanta Kalniņa kvintetā. Kā muzikālais direktors vadījis tādus projektus kā “Muzikālā Banka”, LTV šovs “Mana dziesma”, TV3 šovs “Balss Maskā” u.c. Tāpat radījis mūziku teātra izrādēm Latvijas Nacionālajā teātrī un Valmieras drāmas teātrī, kā arī neskaitāmām mākslas un deju performancēm. Mārcis arīdzan 3 reizes ir nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons” kā solo mākslinieks.

Piedaloties daudzos muzikālos projektos, joprojām nemainīgs paliek ģitārista muzikālais koncepts, kura vadlīnija ir solo muzicēšana, kas prasa īpašas ģitārspēles iemaņas. Tās pavisam nesen Mārcis papildinājis prestižajā ģitāristu nometnē Itālijā, Toskānā – “Tuscany Guitar Camp 2022”, kurā no visas Eiropas uzņemti vien 15 dalībnieki. Solo žanrs kā tāds šobrīd kļūst populārs visā pasaulē.

…Es mīlu to, ko daru…, saka Mārcis Auziņš, un koncertā Daugavpilī ir sagaidāmas gan izcilas paša radītas kompozīcijas no pirmajiem 3 solo albumiem (“Viens’, “Aizrautība”, “Lielā Plūsma”), gan īpaši radītas aranžijas solo ģitārai no tādiem pasaulē atzītiem māksliniekiem kā Sting, The Beatles, John Lennon, Leonard Cohen, Raimonds Pauls, Imants Kalniņš u.c.

Koncerts – dāvana Vienības nama 85. dzimšanas dienā! Ieeja ar ielūgumiem.

Ielūgumi: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30 – 18.30

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.


Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552