Ģimenes kino svētdienas janvārī



Turpinot iesākto tradīciju, arī jaunajā, 2023. gadā, Vienības nams turpinās iepriecināt savus skatītājus ar skaistām, sirsnīgām un ģimeniskām filmām, kuras varēs noskatīties katru svētdienu plkst. 14.00 Vienības nama kafejnīcā.

Janvārī daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti noskatīties šādu kino programmu: ...

15.01. animācijas filma ROKZVAIGZNE 2

Rokzvaigzne suns Bodijs un viņa trio kļuvuši neticami populāri un negrasās apstāties pie sasniegtā. Nu viņi nokļuvuši impresārija – impozantās frizūras īpašnieka auna – uzmanības lokā, kuram padomā ne viena vien negantība – viņš ne tikai vēlas nošķirt Bodiju no grupas biedriem, bet arī slēgt Rokenrola parku, kur stīgas svilina pilsētas rūdītākie ģitārmūziķi. Savukārt Bodija ģimenes locekļi, lai gan kreņķējas par viņa pēkšņo slavu, paši nokļuvuši apmātības varā un krietni nopelna, pārdodot piekariņus trio faniem.

Režisors: Mark Baldo
Scenārija autors: Denise Bradley, Mike Bundlie, Alec Sokolow
Valoda: latviešu
Filmas garums: 1h 30min
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=hexVcvsZsZw

22.01. spēlfilma JANVĀRIS

1991. gada janvāris. Pēc skolas beigšanas Jazis nevar izlemt, kā dzīvot tālāk. Draud iesaukšana Padomju armijā, veidojas pirmās nopietnās attiecības. 90. gadu sākuma bohēma, paaudzes protests. Latvijā tikmēr turpinās cīņa par valsts neatkarību, padomju milicijas speciālo uzdevumu vienības OMON draud apstādināt baltiešu brīvības cīņu, Rīgā sāk būvēt barikādes. Filmas jaunie varoņi ir tālu no jebkādas politiskās dzīves, taču apstākļi viņus ierauj notikumu epicentrā un liek izdarīt izvēli.

“Janvāris” ir vēsturiska un autobiogrāfiska ekskursija barikāžu laikā par jauniem kinematogrāfistiem, kuri tiek ierauti Rīgā notiekošajos 1991. gada janvāra politiskajos notikumos.

Režisors: Viesturs Kairišs
Aktieri: Imants Strads, Sandis Runge, Baiba Broka, Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Kārlis Arnolds Avots, Alise Dzene, Kaspars Dumburs, Juhans Ulfsaks, Alekss Kazanavičs
Garums: 1h 37min
Žanrs: drāma
Valoda: latviešu
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=Y1HvbjiJaw4

29.01. animācijas filma KARALIENES KORGIJS

Rekss, britu karalienes iemīļotākais korgijs, pazūd no Bakingemas pils un nonāk Londonas ielās raibā suņu klanu sabiedrībā, kurā valda nemitīgas domstarpības un kautiņi. Cenšoties atgriezties mājās pie savas saimnieces, Rekss mēro garu un piedzīvojumiem bagātu ceļu, kura laikā atrod mīlestību un iepazīst pats sevi.

Režisors: Ben Stassen
Valoda: latviešu
Filmas garums: 1h 25min
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=SFvvGtwAA_g&t=5s

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30–18.30 un 1 stundu pirms pasākuma, cena 3 eiro.

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.


Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552