Vienības nams aicina uz Ģimenes kino svētdienu februārī



Vienības nams aicina uz Ģimenes kino svētdienu februārī

Februārī kino mīļotājus sagaida nelielas izmaiņas! Sākot ar februāri, Ģimenes kino svētdiena notiks vienu reizi mēnesī. Šoreiz savus skatītājus mēs gaidīsim Vienības nama kafejnīcā 12. februārī, kur viņiem būs pieejami trīs kino seansi:

Plkst. 13.00 Animācijas filma "Lielais Indriķis"

Leļļu animācijas lielmeistaru, studijas Animācijas Brigāde  pilnmetrāžas meistardarbs “Lielais Indriķis”.
Filmas saturs: Pēc ilgāka laika atgriezies dzimtenē, Baltaines speķa pīrāgs Lielais Indriķis atklāj, ka to ir pārņēmuši Austrumu pīrāgi cara Aivena Briesmīgā vadībā, un nekas cits neatliek, kā sākt cīņu par dzimtās zemes atbrīvošanu.
Animācijas filma "Lielais Indriķis" tiek ekranizēta pēc mākslinieka, scenāriju autora un producenta Māra Putniņa grāmatas "Mežonīgie pīrāgi un Lielais Indriķis” motīviem. Lielais Indriķis "Lielākais, ar speķi pilnākais Lielpīrāgs, kurš ar savu spēku un lielo vāli spēj uzveikt jebko! Pēc ilgu gadu sirošanas un piedzīvojumiem uz Speķa Lodes, Mežonīgo pīrāgu kapteiņa Mordāna vadībā, Indriķis nolemj atgriezties dzimtenē, kur viņu sagaida jauni piedzīvojumi!

Režisors:
Jānis Cimmermanis
Filmas garums: 1h 15min
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=JCvGAnN_rJg

Plkst. 15.00 Ināras Kolmanes spēlfilma “Mātes Piens”
Filmas saturs: Jauna daudzsološa ārste konfliktā ar totalitāro padomju režīmu zaudē visu – karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Taču pieaugot, meita kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt gan mātes depresijai, gan pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā. Mātes un meitas dzīvesstāsti norisinās padomju okupētajā Latvijā laikposmā no 1945. līdz 1989. gadam. Filma veidota pēc populārā rakstnieces Noras Ikstenas romāna “Mātes piens” motīviem.
Vecuma ierobežojums 12+

Lomās: Maija Doveika, Elīna Vaska, Rūta Kronberga, Indra Briķe, Inga Tropa
Filmas garums: 1h 50min  
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=mHysl1J0PHs

Plkst. 18.00 Animācijas filma pieaugušiem cilvēkiem “Mans laulību projekts”

Ņujorkā dzīvojošās latviešu režisores Signes Baumanes animācijas filma pieaugušajiem "Mans laulību projekts" uzdod mūžīgo jautājumu – kas ir mīlestība, kā to atrast un saglabāt. Filma vēsta par jaunas sievietes Zelmas mīlestības meklējumiem, kuros iesaistās arī Mītiskās Sirēnas, mācot tiekties pēc perfektas laulības. Tomēr ideālistiskie priekšstati neizbēgami sabrūk, kad ieslēdzas Bioloģija ar tās hormonu un neironu signāliem, kas iespaido sievietes emocijas un rīcību. Kā atzīmējis kāds kino kritiķis – daži cilvēki visu dzīvi pavada brīnoties, kādēļ tā arī nav izdevies saglabāt attiecības, bet Signe Baumane apņēmusies rast atbildi, un rezultātā tapusi muzikāla un asprātīga animācijas filma, kurā apvienojas gan sena mitoloģija, gan mūsdienīga neirozinātne.

Filma "Mans laulību projekts" jau guvusi starptautisku atzinību prestižos kino festivālos. Pasaules pirmizrāde notika nozīmīgajā Traibekas festivālā Ņujorkā, filma godalgota Ansī festivālā Francijā, atzīta par labāko Dānijas animācijas filmu festivālā Viborgā un ieguvusi Ņujorkas Vudstokas festivāla balvu par izcilu režiju. Kopumā filma iekļauta jau 30 festivālu programmās visā pasaulē. Lomas ierunājuši izcili latviešu aktieri – Laura Čaupale, Guna Zariņa, Ģirts Ķesteris, Kaspars Znotiņš, Zane Daudziņa, Regīna Razuma, Madara Botmane, Juris Kalniņš, Katrīna Pasternaka, Edgars Samītis, Dainis Grūbe un citi. Vienā no lomām dzirdama arī Linda Leen. Savukārt 23 dziesmas iedziedājis meiteņu trio "Limonāde".
Vecuma ierobežojums 12+

Filmas garums: 1h 47min
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=zF7TlIhfKkE

Uz tikšanos 12. februārī Vienības namā!
Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30–18.30 un 1 stundu pirms pasākuma, cena 3 eiro.

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.

Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552