MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ



Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā
21. augustā plkst. 18.00
4TANGO (Viļņa)

Instrumentālā ansambļa „4TANGO” darbība sākās 1999.gadā un līdz ar tā parādīšanos uz skatuves, ansamblis ieguva savu popularitāti un savus skatītājus. „4TANGO” mūziķi ir Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas absolventi: Kristina ŽEBRAUSKAITĖ (akordeons), Feliks ZAKREVSKIS (klavieres), Birute BAGDONIENĖ (alts), Donatas BAGURSKAS (bass).

Varētu teikt - ansambļa stihija ir Tango un tāpēc daudzajos mūzikas projektos, kas notiek gan Lietuvā, gan ārpus tās ansamblis „4TANGO” ir līderi. Mūziķi ir vairāku starptautisku konkursu uzvarētāji un laureāti, to uzvaras ceļš sākās Itālijā 2002.gadā konkursā „A.Piazzolla Music Award”, kurā viņi kļuva par finālistiem.

Pēc tam tapa vairākas programmas veltītas tango mūzikai, dziesmām un dejai ar solistiem un dziedātājiem, tiek ierakstīti diski ar A.Pjacollas mūziku, sagatavota programma „Fantastiskā nakts Buenosairesā ar Viļņas kori „Jaunā mūzika”. 2006.gadā ansamblis ar panākumiem piedalās festivālos Viļņā, Baltijas un pasaules lielākajā tango festivālā Somijā, turpina sadarboties ar māksliniekiem un viens no tiem ir Daugavpils publikai pazīstamais dziedātājs no izrādes „Dāmu paradīze”- Jeronimas Milius.

„Muzikālais augusts Daugavpilī” uz Tango vakaru Tango karaļa pilsētā aicina 21. augustā! Nepalaidiet garām lielisku iespēju iepazīties, šoreiz, ar leģendārā Astora Pjacollas un citu komponistu fascinējošo mūziku.

Koncertus rīko Latviešu kultūras centrs. Atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – 65427552, www.vienibasnams.lv