OLGAS SALNIKOVAS personālizstāde



„IESPAIDI” – fotomākslinieces Olgas SALNIKOVAS (Vitebska, Baltkrievija) personālizstāde

3. starptautiskā mūzikas un mākslu festivāla „Daugavpils – ReStArt 2014” ietvaros 8. oktobrī plkst. 12.00 Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) aicina uz fotomākslinieces Olgas Salnikovas personālizstādes  „Iespaidi” atklāšanu bibliotēkas abonementā.

Olga Salnikova ir dzimusi Vitebskā, absolvējusi Sanktpēterburgas Valsts kultūras un mākslas universitāti masu svētku un pasākumu režisora specialitātē. No 1990. līdz 2013. gadam strādājusi par Vitebskas kultūras centra ģenerāldirektora pirmo vietnieci un starptautiskā festivāla „Slavjanskij bazar” māksliniecisko direktori.

Kopš 2012. gada Olga Salnikova darbojas Pasaules fotogrāfijas organizācijā (WPO); kopš 2014. gada jūlija – apvienībā „Russian Photo”. Fotomāksliniece ir aktīva un panākumiem bagāta starptautisku konkursu, izstāžu un projektu dalībniece.

Latgales Centrālajā bibliotēkā apskatāmajā izstādē tiks eksponēta daļa no fotoalbumā „Iespaidi” publicētajiem darbiem. Fotoalbums nāca klajā 2012. gadā Viļņā (Lietuvā). Tajā ir iekļautas 150 melnbaltas un krāsainas fotogrāfijas, kas tematiski ir iedalāmas trīs grupās. Pirmā satur darbus, kas tapuši autores daudzajos ceļojumos. Tie atspoguļo fotomākslinieces iespaidus, kas gūti dažādās Eiropas pilsētās, tai skaitā Baltijas valstīs, kā arī dzimtās Baltkrievijas ārēs. Otra darbu grupa attēlo likteņa dāvātās sastapšanās ar interesantiem cilvēkiem. Atsevišķa fotoalbuma nodaļa ir veltīta starptautiskajam mākslas festivālam „Slavjanskij Bazar”, kas ik gadu notiek Baltkrievijas pilsētā Vitebskā.

Olgai Salnikovai piemīt smalka uztvere, kas ļauj atainot fotogrāfijā fiksētās parādības noskaņas nianses. Šī prasme ir vērojama dažādu žanru fotogrāfijās – ainavās, portretos un dokumentālos darbos. Olga rada gan krāsainus, gan melnbaltus darbus un nebaidās eksperimentēt, ienesot melnbaltās fotogrāfijās spilgtus krāsas elementus.

Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma no 8. līdz 31. oktobrim darbdienās no plkst. 11.00 līdz 20.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv