Koncerts „NO MANIS NEAIZEJ”



26.02. / 18.00 Vienības nama koncertzālē
Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „DAUGAVA”,
soliste Irēna ANCĀNE koncertā „NO MANIS NEAIZEJ”

Pūtēju orķestris „Daugava” un latviešu šlāgeru un vieglās mūzikas žanra pazīstamā soliste Irēna Ancāne aicina uz estrādes koncertu „No manis neaizej”. Pēc koncerta nosaukuma vien var spriest, ka skatītājus gaida viegla, svingojoša rakstura mūzika un dziesmas, kas ataust atmiņā uzdzirdot skaņdarba pirmos akordus. „Ugunskurs”, „Čigānzēns”, „Mežrozīte”, „Baltā dziesma”, „Kūko, kūko dzeguzīte” un daudzas citas veidos koncerta emocionālo nokrāsu.

Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” ir dibināts 1985. gadā. Pūtēju orķestris „Daugava” sastāv no profesionāliem mūziķiem un ir gatavs sniegt koncertus dažādos pasākumos. Tā uzstāšanās programmas tiek veidotas no klasiskās mūzikas, tautas mūzikas un džeza mūzikas skaņdarbiem. Plašu repertuāra klāstu nodrošina populārās mūzikas ritmi no dažādiem pasaulslaveniem mūzikliem un Latvijas komponistu skaņdarbiem.

Irēna Ancāne ir beigusi Daugavpils mūzikas skolu, klavieru nodaļas specialitāti. Dziedāja koros „Rūta”, „Latgale”, „Daugava”, kā arī tautas mūzikas kapelā „Rakari”. 2000. gadā Irēnu uzaicina par solisti Daugavpils pilsētas Latviešu kultūras centra estrādes ansamblī Andra Zelča vadībā. Šis notikums uzskatāms par nozīmīgu pavērsienu solistes radošajā izaugsmē. 2005. gada sākumā klajā nāk solistes pirmais solo albūms „Esmu brīva”, ar dziesmu „Varbūt” Irēna ātri iekaro plaša klausītāju loka simpātijas. Otrais solo albums „Par vienu dienu tuvāk tev” pie klausītājiem dodas 2006. gada pavasarī un joprojām ir plaši pieprasīts.

Koncerta „No manis neaizej” mākslinieciskais vadītājs, pūtēju orķestra „Daugava” diriģents Arnolds Grīnberts.

Biļetes Vienības nama koncertzāles kasē: 23.02.-25.02. no plkst. 16.30-18.30, 26.02. no plkst. 16.30-18.00. Cena: 2,50 euro; skolēniem, studentiem, pensionāriem - 1,50 euro.
Informācija: Latviešu kultūras centrs - www.vienibasnams.lv, tālr.: 65426691