Rainim 150: ZIRŅA BĒRNI RAIŅA ZĪMĒ



BĒRNI SAVAI PILSĒTAI!
20. aprīlī plkst. 18.00 / Vienības nama koncertzālē
Rainim 150: ZIRŅA BĒRNI RAIŅA ZĪMĒ
  
Šogad, atzīmējot Raiņa 150. dzimšanas dienu un Daugavpils 740. gadskārtu, Latviešu kultūras centrs aicina uz pasākumu ģimenēm ar bērniem „Zirņa bērni” Raiņa zīmē pēc Raiņa bērnu dzejas motīviem.

Ar Daugavpili un Daugavpils novadu dzejniekam bijusi cieša saikne – Berķenelē pavadīti bērnības un agrīnās jaunības gadi, bet mācības notika tagadējā 6. vidusskolā, kas nosaukta Raiņa vārdā.

Zirņa bērni” Raiņa zīmē iecerēts kā daudzveidīgs pasākums bērniem, pirmsskolas pedagogiem un mazo dalībnieku ģimenēm, piedāvājot kopā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” Bērnu mākslas skolas audzēkņiem atklāt viņu zīmējumu izstādi „MANS RAIŅA DZEJOLIS”, notiks arī izteiksmīgas runas konkurss ar dramatizācijas elementiem (konkurss organizēts sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, mazos dalībniekus konkursam pieteikušas 19 Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādes), radošās darbnīcas bērniem, mammām un tētiem, būs iespēja aplūkot dzejniekam veltīto izstādi sadarbībā ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Latgales centrālo bibliotēku.
 
Pasākuma koncepts sasaistē ar zirņa bērniem nav nejaušs  vai vienkārši labskanīgs – „Zirņa bērni” ir viens no populārākajiem Raiņa bērnu dzejoļiem, tas izmantots arī dzejnieka bērnu lirikas izlases nosaukumā, savukārt mazie pasākuma dalībnieki metaforiski ir tādi paši „zirņa bērni” kā Raiņa dzejas tēli, kas ar savu atraktivitāti, iztēli un dzīvesprieku piepildīs Vienības namu.

Muzikālo sveicienu apmeklētājiem sarūpējuši: LKC bērnu vokālā studija „Pērlītes” /vadītāja I.Ustinskova, bērnu deju kolektīvs „Pienupīte” / vadītāja Inga Pīnupe, bērnu baleta studija, „Antre” / vadītāja R.Titkova. Raiņa bērnu dzejas tēlos iejutīsies  DMV „Saules skola” Teātra mākslas izglītības programmas audzēkņi Zanda un Alberts.

Svētkus rīko Latviešu kultūras centrs. 

Atbalsta: Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, Latgales centrālā bibliotēka, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

Finansiāli atbalsta: SIA „Builder Industry”, SIA “Print Plus”.

Ieeja bezmaksas

Informācija: Latviešu kultūras centrs - www.vienibasnams.lv, tālr.: 65426691