VOKĀLĀS KAMERMŪZIKAS KONCERTS



21.09. / 18.00
Vienības nama Mazajā zālē
VOKĀLĀS KAMERMŪZIKAS KO
NCERTS

Pirmdien, 21.septembrī, plkst. 18:00 Vienības nama Mazajā zālē IV Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2015” ietvaros notiks Veras TAĻERKO (vokāls, Viļņa) un Gintares MACIJAUSKAITES (klavieres, Viļņa) koncerts, kurā skanēs dziesmas ar Gētes dzeju un mūsdienu komponistu vokālā mūzika.

Jaunā un talantīgā vokāliste Vera TAĻERKO ir dzimusi Daugavpilī, kur arī ieguva pirmo solo dziedātājas pieredzi vokāli instrumentālajā ansamblī „Daugaviņa” (vad. A.Rudz), mūzikas skolā un trio „Lastauki” (vad. T. Pimenova).  Pēc tam, kad Vera sekmīgi pabeidza Daugavpils mūzikas vidusskolu kordziedāšanas specialitātē (pedagoģe V. Drobiševska), viņa turpina mācības un iestājas vokālajā nodaļā – meistarklasē (ped. Regīna Petkeviča), paralēli mācoties arī mūzikas teorijas nodaļā (ped. Ē. Daugulis). Savas vokālās iemaņas māksliniece turpina pilnveidot Viļņas Mūzikas un teātra akadēmijā (profesores Astas Krikščūnaites meistarklase). Paralēli studijām Vera turpina arī aktīvu koncertdarbību Lietuvā, Latvijā, Baltkrievijā, Vācijā, Austrijā, Spānijā u. c., kā arī veiksmīgi praktizē un papildina savu meistarību Viļņas pilsētas operā, Baltijas kameroperā un Lietuvas operas un baleta teātrī, kā arī dažādās starptautiskajās meistarklasēs.

Gintare MACIJAUSKAITE ir dzimusi Kauņā. Pirmās klavierspēles iemaņas tika iegūtas jau piecu gadu vecumā. Uzsākot mācības mūzikas skolā, jau no 7 gadu vecuma piedalās dažādos starptautiskajos konkuros, kur gūst laureāta cienīgus panākumus.

2014.gadā Erasmus programmas ietvaros viņa ir studējusi Mūzikas, teātra un mediju augstskolā Hanovērē (Vācijā), savukārt 2015.gadā Gintare ir absolvējusi Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmiju.

Biļetes: EUR 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,50.

Ieeja pa centrālajām durvīm.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv