LATVIEŠI, LIETUVIEŠI UN BALTKRIEVI „CĀĻUS UN SĒNES” SKAITĪS JAU SEPTEMBRĪ



Visā Eiropā sākas pasākumi par godu Eiropas sadarbības dienai (ECDAY), kas tiek svinēta jau 4.gadu pēc kārtas.
Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta ietvaros 2007-2013 (Programma) rīko vairāk nekā 15 atvērto durvju dienas pasākumus trijās valstīs.

Pierobežas reģionu iedzīvotāji tiek aicināti sportot, pārbaudīt savu veselību, uzzināt drošas riteņbraukšanas noteikumus, spēlēt golbolu un kērlingu, apmeklēt muzejus un muižas, izklaidēties gadatirgos, festivālos un koncertos, mācīties spēlēt tautas folkloras mūzikas instrumentus, dekorēt ēdienus, degustēt kulinārā mantojuma produkciju un sacensties sēņošanā. Dalība aktivitātēs ir bezmaksas. Tādā veidā tiks atzīmēti Eiropas Savienības (ES) finansēto latviešu, lietuviešu un baltkrievu kopīgo projektu sasniegumi.
 
ECDAY pasākumu dalībniekiem būs arī iespēja piedalīties radošajā „pašiņu” (selfie) konkursā, laimētāji tiks apbalvoti ar vērtīgām un stilīgām dāvanām.
 
Visas nedēļas garumā, sākot ar 19. septembri, pasākumi notiks Daugavpilī, Krāslavā, Rēzeknē, Polockā, Grodņā un citās vietās Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā.

Detalizētu informāciju par pasākumiem var atrast: www.enpi-cbc.eu.
 
Programmas ietvaros vairāk nekā 200 organizācijas no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas īstenoja 57 projektus šādās jomās: izglītība, veselība, sociālā integrācija, tūrisms, ekoloģija, kultūra, uzņēmējdarbība, robežu drošība un transports. Projektiem piešķirtais ES finansējums - 37,2 mlj. eiro.

Lolita Čepurnaja
Informācijas speciāliste
Apvienotā tehniskā sekretariāta Latvijas filiāle
Tel. 654 20 977, mob. 254 69 888
E-pasts: lolita.cepurnaja@enpi-cbc.eu