FRANČU DŽEZA MŪZIĶU KONCERTS



28.09. / 18.00
Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolā
FRANČU DŽEZA MŪZIĶU
DOMINIQUE PIFARELY UN CLAUDE TCHAMITCHIAN
KONCERTS

28.09. plkst. 18.00 Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolā norisināsies franču džeza mūziķu Dominika PIFARELĪ (vijole) un Kloda ČAMIČJANA (kontrabass) koncerts.

Vijoļspēles virtuozs Dominiks Pifarelī savu karjeru īstenojis gan kā solo mākslinieks, gan arī sadarbojoties ar pasaules labākajiem izpildītajiem un grupām. Pēc 10 gadu pārtraukuma viņs atgriežas uz skatuves ar izcilu vijoles solo muzikālā izrādē. „ Ir satraucoši spēlēt solo. Tas ir ļoti individuāls darbs. Tas ir veids, kā attīstīt savu improvizēšanas valodu, gramatiku, stilu un mūzikas formu”, apgalvo Dominiks.
 
Kontrabasists Klods Čamičjans, savukārt, ir eksperimentālās mūzikas ceļa gājējs. Viņš bieži vien tiek dēvēts par Čārlija Heidena franču mantinieku, jo savās kompozīcijās liek mūzikai satikties ar teātra un dejas mākslu.
 
Šie divi izcilie franču jaunā džeza un improvizācijas meistari devušies kopīgā koncertturnejā uz Somiju, Igauniju un Latviju. Ziemeļeiropas klausītājiem ir sagatavota oriģināla programma, kas sastāv no diviem atsevišķiem solo koncertiem. Garantēts muzikāls baudījums jauno rudens koncertsezonu uzsākot!
 
Biļetes: EUR 2,00; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,00

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv