Kamermūzikas vakars. PULL DUO



04.10. / 16.00
Vienības nama koncertzālē
Kamermūzikas vakars. PULL DUO

Projekta “Baltic Concert Express” ietvaros Rudens Kamermūzikas festivālā Latvijā viesosies igauņu duets – Mari POLL (vijole), Mihkel POLL (klavieres): 3. oktobrī, sniedzot koncertu Rīgas klausītājiem, un 4. oktobrī, priecējot klausītājus Daugavpilī.
Solisti, brālis un māsa, Mari un Mihkels Polli, abi ir izveidojuši sev veiksmīgu starptautisko karjeru.

Mari koncertē gan kā solo māksliniece, gan kā kamermūziķe – Eiropā, Amerikā, Jaunzēlandē. Spēlējusi kopā ar tādiem orķestriem kā Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Tallinas kamerorķestris, Trondheimas simfoniskais orķestris, Norvēģijas Radio orķestris. Mari ir absolvējusi Karalisko Mūzikas koledžu Londonā un pēc tam saņēmusi solista diplomu Norvēģijas mūzikas akadēmijā, kā arī ir daudzu starptautisko konkursu laureāte. Mari spēlē uz Christophe Landon vijoles, kas ir Antonio Stradivari “Soil 1714” kopija.

Mihkels ir koncertējis Eiropā, tai skaitā Latvijā, kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, un ASV, kopā ar tādiem orķestriem kā Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Ziemeļu simfoniskais orķestris, Linkolna simfoniskais orķestris, Norvičas filharmoniķi, spēlējis tādu diriģentu kā Nēme Jarvi, Arvo Volmer, Olari Eltsa, Meta Endrūsa u.c. vadībā. Mihkels ir absolvējis Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmiju, kurā šobrīd strādā pie sava doktora grāda, Ģildes Mūzikas un Mākslas skolu Londonā, un ir vairāku starptautisko pianistu konkursu uzvarētājs.

Biļetes: EUR 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,50

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv