Daugavpils jauniešu kori aicina uz sadziedāšanos!



16.10./ 18.00
Vienības nama koncertzālē
Daugavpils jauniešu kori aicina uz sadziedāšanos!

Piektdien, 16.oktobrī plkst. 18:00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē notiks Daugavpils jauniešu koru sadziedāšanās, kas tiek rīkota atceroties 11. Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus 2015.

Šī gada vasarā Rīgā norisinājās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuros piedalījās aptuveni 38 000 dalībnieku no visas Latvijas un ārvalstīm. Dalībnieku vidū bija arī Daugavpils koristi, kuri, kavējoties Dziesmu svētku atmiņās un sajūtās, 16.oktobrī  atkal vienosies kopīgā dziesmā un aicinās daugavpiliešu un pilsētas visus uz kopīgu sadziedāšanos. Tie būs Daugavpils Vienības pamatskolas folkloras kopa "Dzīsmeite" (vad. L. Vaivode), Daugavpils 13.vidusskolas pūtēju orķestris (vad. A. Grīnberts), Daugavpils Saskaņas pamatskolas 5.-9.kl. koris (vad. J. Boreiko), Daugavpils Centra vidusskolas 5.-9.kl.koris (vad. T. Pimenova), Daugavpils 3.vidusskolas 5.-9.kl.koris (vad. M. Veļičko), Daugavpils 10.vidusskolas 5.-9.kl.koris (vad. I. Timofejeva), Daugavpils 12.vidusskolas 5.-9.kl.koris (vad. A. Novicka), Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 5.-12.kl.koris (vad. I. Hmeļevska), Daugavpils Valsts ģimnāzijas jauktais koris "Dveiņuva" (vad. A. Zarāne), Daugavpils 13.vidusskolas 6.-9.kl.koris (vad. Z. Semčuka, A. Peceviča), Daugavpils 13.vidusskolas jauktais koris (vad. J. Ustinskovs un L. Bogatirjova).

Kā atzīst paši dziedātāji: „Dziesmu svētkos mēs ne tikai mācāmies un kopjam savas tradīcijas, bet piedalīšanās tajos ir kā balva par neatlaidīgu darbu piecu gadu garumā.”

Koncerts tiek rīkots IV Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2015” ietvaros.
Ieeja bezmaksas.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - www.vienibasnams.lv  tālr.: 65426691