Koncerts NOPIETNI PA JOKAM



31.03. / 18.00 Vienības nama koncertzālē
Daugavpils akordeonistu orķestra koncerts
NOPIETNI PA JOKAM

Šī gada 31.martā plkst. 18.00 Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē Daugavpils akordeonistu orķestris aicina paust prieku un raisīt pozitīvas emocijas sevī, savos draugos un paziņās. Tam viņi ir sagatavojuši lielisku koncertu ar nosaukumu „Nopietni pa jokam”, kas tiks atskaņots joku dienas – 1. aprīļa priekšvakarā.

Priecāties un dāvāt citiem smaidu – tā ir sen pārbaudīta veiksmes un labsajūtas formula, un šoreiz, muzikālā izpausmē šo brīnišķīgo veiksmes un labsajūtas formulu izspēlēs akordeonistu orķestra mūziķi kopā ar solistiem: Martu Bozoviču (vokāls), Kristīni Rusakoviču (akordeons), Alekseju Hodukinu (klavieres), Staņislavu Kozlovski (bass) un koncerta māksliniecisko vadītāju, orķestra diriģenti Tatjanu Saratovu.

Koncertā „Nopietni pa jokam” izskanēs izcilu komponistu - Mocarta, Brāmsa klasiskās mūzikas interpretācijas, Rodrigesa un Pjacolla Argentīnas tango motīvi, Raimonda Paula melodiju popūrijs, un citu komponistu pazīstamu skaņdarbu oriģinālaranžejumi.

Akordeonistu orķestris dibināts 1959. gadā uz Mūzikas vidusskolas bāzes. Kopš 1964. gada vietu pie diriģenta pults ieņēma izcilais mūziķis un pedagogs Valērijs Hodukins (1939-2009), bet no 2009. gada kolektīvu vada V. Hodukina audzēkne Tatjana Saratova. Savā radošajā darbībā orķestris ir izveidojis plašu repertuāru, kas ietver sevī dažādu žanru mūziku no klasiskām un romantiskām noskaņām līdz ekspresīviem tango motīviem, no estrādes mūzikas virtuozitātes līdz daudzveidīgajam džezam. Pateicoties Daugavpils akordeonistiem, akordeona mūzika šajā pilsētā ir īpaši populāra, ko apliecina arī Daugavpils starptautiskais akordeona mūzikas festivāls un jauno izpildītāju konkurss. Akordeonistu orķestris ir vairāku Starptautisku konkursu un festivālu laureāts. Pēdējo 5 gadu laikā tika realizēti radoši projekti ar populāriem latviešu māksliniekiem (solisti Rihards Mačanovskis, Olga Pīrāgs, Ilona Bagale, dejotāji Viktors un Svetlana Ķiseļi u.c.). Savā radošajā darbībā orķestris veidojis oriģinālkoncertus –„Tango virs pilsētas”, „Tango mīlestības un nāves skavās”, „Deju ritmā”, „Sarkanā krāsa – dzintars”, „Romantiskās fantāzijas” u.c..

Tātad, tiksimies koncertā „Nopietni pa jokam” 31. martā Daugavpilī!

Biļetes Vienības nama koncertzāles kasē: 29.-30.03. no plkst. 16.30-18.30; 31.00 no plkst. 16.30-18.00. Cena: 2.50 euro; skolniekiem, studentiem, pensionāriem 1.50 euro.

Informācija: www.vienibasnams.lv, t. 65426691