MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ - 2016



4.08. / 18.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā
DAUGAVPILS AKORDEONISTU ORĶESTRIS / Latvija
Akordeona solo - GORKA HERMOSA / Spānija

Muzikālais augusts Daugavpilī!
Daugavpils akordeonistu orķestris (mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova) kopā ar izcilo akordeonistu Gorku HERMOSA (Spānija) sniegs koncertu Daugavpilī.

Gorka Hermosa (Spānja) ir Basku zemes izcilais akordeonists, par kuru visspilgtākos vārdus teicis Pablo Zingers (Pjacollas ex-pianists): „Gorka pārsteidz ar savu muzikalitāti, spēles oriģinalitāti un īpašo atmosfēru ko rada koncertu laikā….”
Gorka Hermosa (1976) līdzās savai koncertdarbībai veic komponista, pedagoga, rakstnieka un izdevēja pienākumus. Starptautiskās mūzikas balvas „IMC-UNESCO” laureāts 2013. un 2014. gadā, talantīgais mūziķis savā radošajā darbībā ir koncertējis kopā ar Spānijas Nacionālo radio un televīzijas orķestri, valsts simfonisko orķestri, citiem dažādu valstu izciliem mūziķiem, piedalījies vairākos televīzijas šovos, koncertējis Ķīnā, Dienvidamerikā, Eiropas valstīs, izdevis 5 CD albūmus, sacerējis mūziku TV īsfilmām un dokumentālajām filmām, kas stāsta par Spānijas valsts vēsturi.

Daugavpils akordeonistu orķestris dibināts 1959.gadā. Orķestris ir muzicējis Dānijā, Čehijā, Polijā, Baltkrievijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Somijā un Latvijas vairākās pilsētās. Pateicoties Daugavpils akordeonistiem, akordeona mūzika Daugavpilī ir īpaši populāra, ko apliecina arī Daugavpils starptautiskais akordeona mūzikas festivāls un jauno izpildītāju konkurss. 2010. gadā orķestris piedalījās 6. Eiropas Akordeona mūzikas festivālā Prāgā (Čehija) un ieguva Galveno balvu. Pēdējo 5 gadu laikā tika realizēti radoši projekti ar populāriem latviešu māksliniekiem (solisti Rihards Mačanovskis, Olga Pīrāgs, Ilona Bagele, dejotāji Viktors un Svetlana Ķisiļi, Vladimirs Zubickis). Orķestris ir veidojis tematiskos koncertos – „Tango virs pilsētas”, „Tango mīlestības un nāves skavās”, „Deju ritmā”, „Sarkanā krāsa - dzintars”, „Romantiskās fantāzijas”.

Ieeja brīva.

Muzikālo augustu Daugavpilī rīko: Latviešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils pilsētas dome.
Informācija: Latviešu kultūras centrs, t.65426691, www.vienibasnams.lv