MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ - 2017



10. augustā plkst. 19.30
Daugavpils teātrī
SAULIUS PETREIKIS & WORLD ORCHESTRA (Viļņa)

10. augustā plkst. 19.30 Daugavpils teātrī koncertu sniegs viens no neparastākajiem un spožākajiem mūziķiem Lietuvā – Saulius Petreikis un Pasaules orķestris.

Šis īpašais Pasaules orķestra projekts kopā ar Stīgu kvartetu ir Sauļa Petreiķa viena no radošās izpausmes rakstura īpašībām. Koncertā vienā telpā apvienosies gaisma un ēna, rotaļīgums un dusmas, savukārt tam visam cauri vīsies īru straujie ritmi un armēņu dudukas skaņas. Daudzām dziesmām ir raksturīga ķeltu skaņa, kas labi sader kopā ar lietuviešu un latviešu tradicionālo mūziku, savukārt eksotiskie timbra ritmi dziļāk iepazīstinās ar Ķīnas, Irānas un Indijas mūziku.

Sauļa Petreiķa instrumentālajā mūzikā ir apvienoti dažādi žanri – popmūzika, klasiskā, folkloras, džeza mūzika un citi stili. Viņa mūzikas radītās skaņas ir kā svēta vieta, no kuras aug pasaules koka mītiskais stublājs. Tāpat kā putnu balsis apvienojas vienā kopīgā skanējumā – tā dažādu valstu instrumentu skaņas, graciozi sajaucoties, veido ideālu harmoniju, kas līdzinās pasaules orķestra veidolam.

Sauļus Daugavpilī jau ir uzstājies ar mūzikas grupu „Saules broliai” Muzikālā augusta pirmajā koncertu gadā. Šogad Muzikālajam augustam Daugavpilī aprit 5 gadi, un tādēļ jo īpaši patīkami ir atkal satikties ar šo izcilo mūziķi.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv un Daugavpils teātra kasē (t. 65426520). Cena: 3.00 euro

Šogad projektam „Muzikālais augusts Daugavpilī” aprit 5 gadi! To rīko: Latviešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – www.vienibasnams.lv, t. 65427552