GADSIMTU MŪZIKA – DAUGAVPILS 2019



2019. gada 19. jūlijā
Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē (18. novembra ielā 66)

GADSIMTU MŪZIKA – DAUGAVPILS 2019
(Senās mūzikas festivāls)

Plkst. 18.00 – TENPERANTIA

Par programmu:
Viduslaiku mūzikas instrumenti un balsis ar virpuļojošām improvizācijām apstādinās laiku, ļaujot kā ar laika mašīnu aizceļot uz 500 gadus senu pagātni!

Par mūziķiem:
Viduslaiku mūzikas ansamblis RUMORUM (Šveice), aizrautīgi "dzenot pēdas” un analizējot senās mūzikas avotus, mūsdienu koncertzālēs atskaņo viduslaiku mūziku mākslinieciski augstā līmenī, klausītājiem saistoši un vēsturiski korekti. Līdztekus mūsdienu pasaulē plaši zināmu viduslaiku komponistu darbu atskaņojumiem, ansambļa mūziķi improvizē laikmetam raksturīgajā manierē, lai radītu starp mūziķiem un publiku ar vienīgi sajūtām notveramo un trauslo enerģiju. Plašāka informācija par ansambli: www.rumorum.com

Grace Newcombe / balss, arfa, klavisimbals
Jacob Mariani / viola d’arco, lauta
Félix Verry / fidele, rebeka
Mara Winter / flautas



Plkst. 19.30 – VIBES OF PURCELL

Par programmu:
Muzikāls stāsts par vienu no visu laiku slavenākajiem angļu komponistiem -  Henriju Pērselu, kuram šogad aprit 360 gadu jubileja!

Par mūziķiem:
Senās mūzikas ansamblis NEYMANN ENSEMBLE (Latvija, Austrija, Itālija) izveidojās 2015. gadā, debitējot Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivālā, kam sekoja koncerti Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivālā “Vivat Curlandia!” (2016-2019), Lietuvas senās mūzikas festivālā “Baroko pavasaris Biržuose” (2017), kā arī vairākkārtēji koncerti Austrijā. Ansamblis galvenokārt atskaņo 16. - 18. gadsimta pirmās puses baroka mūziku, ar aizrautību pētot improvizēšanas mākslu, kā arī atskaņo līdz šim Latvijā maz zināmu vai nekad līdz šim nedzirdētu baroka laika komponistu mūziku, kā tas ir Neymann Ensemble jaunākajās kamermūzikas programmās “Viaggio Bertali e Cavalli” un “Vibes of Purcell”.

Ansis Bētiņš / tenors
Laura Šarova / baroka vijole
Maija Andersone / baroka vijole
Maria Danneberg / viola da gamba, Austrija
Elīna Vidriķe / baroka fagots
Mauro Pinciaroli / lauta, Itālija
Ernests Neimanis / klavesīns

Rīko: Daugavpils Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas Senās mūzikas centru.
Atbalsta: Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles draudze


Informācija: www.vienibasnams.lv, www.earlymusic.lv,  tālr. 65426691