MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ 2019



1. augustā plkst. 18.00
Andreja Pumpura skvērā
VERY COOL PEOPLE

Very Cool People ir instrumentālās mūzikas grupa, kura spēlē jazz-funk un fusion mūziku. Auditorija, kurai domāta VCP mūzika nav tikai jazz mūzikas cienītāji un mūziķi, bet arī cilvēki, kuriem iepriekš nav bijusi saskarsme ar jazz vai funk mūziku. VCP cenšas sarežģītu un nopietnu mūziku padarīt viegli uztveramu un saprotamu jebkuram cilvēkam. VCP spēlē oriģinālmūziku, kur iekļauj dažādus jazz, funk, klezmer, surff, hip-hop un soul mūzikas elementus.

2019. gada 11. aprīlī grupa izdeva savu sesto albumu “Caution! Contains Words!” (2019, CD, digital).
2018. gada 1. decembrī grupa izdeva kopīgu Ziemassvētku albumu “Snowman’s Express” kopā ar dziedātājiem Ralfu Eilandu un Kristīni Prauliņu.
2017. gada aprīlī VCP laida klajā savu ceturto albumu “Heya Some Kind of Fish! We Don’t Know The Name Of This Fish In English, But In Latvian It Is Vimbas”, albumā iekļautie skaņdarbi ir simbioze starp dažādiem un grupas mūziķu skatījumā patiesībā diezgan radnieciskiem mūzikas stiliem – funk, klezmeru, balkānu, latviešu tautas un džeza mūziku.

2015. gada septembrī puiši laida klajā savu trešo albumu FUNKOLOGY . Albums tika nominēts Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvai kā „Labākais Jazz un Blues albums 2015“. Šis arī grupas pirmais koncertalbums, kurā piedalās arī fantastiski viesmākslinieki: Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Ralfs Eilands, Dinara Rudan un Oskars Stolse-Semerovs, Aija Vītoliņa un Jānis Stībelis.
2012. gadā grupa laida klajā savu otro studijas albumu “Cruising In The Trolley”. Albums ir nominēts Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvai kā „Labākais Jazz albums 2012“. Albumā iekļautas astoņas jaunas instrumentālas kompozīcijas, kas iepriekš netika izdotas.
2009. gada jūnijā puiši laida klajā savu debijas albumu ar tādu pašu nosaukumu “VERY COOL PEOPLE”, kurš 2009. gada Latvijs Mūzikas Ierakstu Balvai tika nominēts divās nominācijās – “Labākā debija” un “Labākais instrumentālais albums”.

Šobrīd puiši strādā pie jauniem skaņdarbiem, ierakstiem un videoklipiem, kā arī turpina aktīvi koncertēt.

„Klausoties grupas VERY COOL PEOPLE mūziku rodas sajūta, ka dzīve ir mūžīgi svētki…“ Jazzmusic.lv

Festivālu „Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Latviešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – www.vienibasnams.lv, t. 65427552.

Koncertu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.