Grāmatai „Aiz azara bolti bārzi…” Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks"



Šī gada 23.februārī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS rakstniecei Annai Rancānei un Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldei par grāmatu „Aiz azara bolti bārzi…” tika pasniegta Latgaliešu kultūras gada balva „Boņuks”.

Grāmata ir dokumentāls stāsts par izcilās Latgales diriģentes un pedagoģes Terēzes Brokas dzīvi un neatsveramo ieguldījumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā. Lai stāstījums par Terēzi nonāktu pie lasītāja, kopš 2015.gada tika veikts intensīvs pētnieciskais darbs – ievāktas mutvārdu un dokumentālās liecības. Grāmata papildināta arī ar audio materiālu – CD, kurā digitalizētas 2 plates „Latgalian (Latvian) Folk songs” ar latgaliešu tautas dziesmām Staņislava Broka un Terēzes Brokas vadīto kolektīvu izpildījumā. Plates tika ierakstītas 1962.gadā un to izdevējs bija Aleksandra Kancāna vadītais apgāds „Latvian Music”. Grāmatas un CD dizaina autore Sandra Ošiņa.

Grāmatas idejas autori un izdevēji Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde izsaka vissirsnīgāko pateicību Annai Rancānei par milzīgo ieguldījumu grāmatas izveidē, Daugavpils pašvaldībai un Latgales kultūras programmai par finansiālo atbalstu, ikvienam, kurš iesaistījās grāmatas tapšanas darbā, kā arī visiem, kuri tik augstu ir novērtējuši paveikto darbu.

Video: BOŅUKS 2019 - Dokumentals stuosts par kordirigentis Terēzis Brokys myužu „Aiz azara bolti bārzi…“

Papildus informācija:
Vita Viļevko
t.: 20613225
e-pasts: vita.vilevko@daugavpils.lv