DAUGAVPILS LATVIEŠU KULTŪRAS CENTRA MUZIKĀLIE PROJEKTI



Latviešu kultūras centrs un TV kanāls LRT + piedāvā aizraujošu ceļojumu pa festivāla  “Muzikālais augusts Daugavpilī” koncertu lappusēm:

6. jūnijā (sestdien) plkst. 12.30 / 18.30
DAGAMBA
Koncertprogramma #LudwigVanRammstein


Koncertprogrammas #LudwigVanRammstein iedvesmas pamats rodams Vācijas mūzikas pasaules pazīstamāko un kontroversālāko pārstāvju – klasiskās mūzikas komponista Ludviga van Bēthovena un grupas Rammstein – daiļradē.

„Šķietami tik atšķirīgi dažādu gadsimtu mūziķi, bet ar tik daudz ko kopīgu – viena valsts, viena valoda un mūzika, kas pārsteidz un lauž stereotipus“, atzīst grupas līderis Valters Pūce.

Grupu DAGAMBA izveidoja Valters Pūce 2011. gadā. Viņam pievienojās bērnības draugs un čellists Antons Trocjuks, bet pēc pāris gadiem irāņu perkusionists Hamidreza Rahbaralam un lietuviešu pianists Dainis Tenis, izveidojot internacionālu grupas sastāvu. Vēlāk grupas sastāvu papildināja bundzinieks Artūrs Jermaks.

7. jūnijā (svētdien) plkst. 12.30 / 18.30
DAUGAVPILS PIESITIENS.


Koncertā būs iespēja dzirdēt latviešu, ārzemju populāro un rokmūziku ko izpildīs DAUGAVPILS SINFONIETTA, diriģents Aivars Broks; Latviešu kultūras centra profesionālais pūšamo instrumentu orķestris “DAUGAVA”, diriģents Arnolds Grinberts un rokgrupa “ELPA”. Solisti: .Antra Stafecka, Diāna Paško, Atis Ieviņš.
Koncerts no  cikla VIII Mūzikas un mākslas festivāls „Daugavpils ReStArt 2019”

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv