Losandželosas vīru koris UZDZIEDĀSIM, BRĀĻI!



Vienības nama koncertzālē
18.jūnijā plkst.19.00
Losandželosas vīru koris
UZDZIEDĀSIM, BRĀĻI!

Koris dibināts 1997. gada jūnijā, un savā pastāvēšanas laikā tas sniedzis koncertus plašai publikai ASV un Kanādā. Vīri ar panākumiem uzstājušies Losandželosā, Čikāgā, Filadelfijā, Garezerā, Ņujorkā, Sanfrancisko, Sietlā, Toronto, Vašingtonā DC, Kalifornijas štata Fullertonas universitātē, Longbīčas Starptautiskajā koru festivālā, kā arī nenoliedzami aizraujošajā sarīkojumā "Mrs. Globe Pageant" Palm Springs, Kalifornijā un Holivudas "Set Decorators` Society of America" goda banketā.

Koris ar dziesmām godinājis kritušo piemiņu pie Vjetnamas kara veterānu memoriālās sienas Vašingtonā. Savos pastāvēšanas 17 gados vīru koris ir iesaistījis gan dziedātājus, kuri dzimuši Amerikā, gan arī jauniebraucējus no Latvijas.

Kora dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Laura Rokpelne-Mičule, bijusī kamerkora "Ave Sol" dziedātāja, ir beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatoriju, kā arī ieguvusi maģistra un doktora grādus kora mūzikā Dienvidkalifornijas universitātē.

Šā gada jūnijā Losandželosas vīri pirmoreiz dosies koncertturnejā uz Latviju, kur viņi sniegs koncertus Rīgā, Rēzeknē, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā, Suntažu dziesmu svētkos, kā arī nodziedās patriotiskas dziesmas piemiņas brīdī Lestenes Brāļu kapos.

Uz Latviju koris vedīs daudzveidīgu repertuāru, kurā ietilpst latviešu un cittautu komponistu dziesmas, karavīru dziesmas, amerikāņu spiričueli, kā arī Holivudas filmu popūrijs.

Kori pavadīs komponists Pēteris Plakidis.
Daļu no koncertu ienākumiem paredzēts noziedot attiecīgo pilsētu bāreņu namiem.
Visi ienākumi no Lestenes uzstāšanās tiks ziedoti Lestenes baznīcas atjaunošanai.

WWW.LAVIRI.ORG
http://www.youtube.com/watch?v=udRIf4kD724

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. +371 65427552, www.vienibasnams.lv