Senioru deju kolektīva „ATBALSS” 25 gadu jubilejas koncerts „LIKTEŅDZIRNAS”



Vienības nama koncertzālē
27. aprīlī plkst. 16.00
Latviešu kultūras centra senioru deju kolektīva „ATBALSS”
25 gadu jubilejas koncerts „LIKTEŅDZIRNAS”

Ar plašu koncertprogrammu Latviešu kultūras centra senioru deju kolektīvs „Atbalss” svinēs savu 25. radošā darba jubileju. Kolektīvs nodibināts 1989.gada rudenī, kad sāka apgūt Vispārējos latviešu Dziesmu un 10. Deju svētku (1990.g.) repertuāru. Tolaik kolektīva vadītājs bija Mečislavs Caune.

Savā pastāvēšanas laikā kolektīvs ir piedzīvojis dažādus attīstības posmus, tomēr tā vēstures spožākās lappuses aizsākās 2004.gada rudenī, kad līdz ar horeogrāfa Ivara Mironova ienākšanu, sākās senioru deju kolektīva „Atbalss” darbības atjaunošana. Šajā laikā tika iestudētas vairākas oriģināldejas un izveidoti deju uzvedumi sadarbībā ar Naujenes kultūras centra folkloras kopu „Rūžeņa”, profesionālo pūšamo instrumentu orķestri „Daugava” un citiem mūziķiem. Tā radās dejas „Dzīvīte”, „Likteņdzirnas”, „Brūklenājs” un citas, nu jau uzskatāmas par kolektīva vizītkarti. Pateicoties plašajam deju repertuāram, „Atbalss” izceļas ar savu radošo seju un māksliniecisko sniegumu. Kolektīvam aplaudējuši skatītāji Daugavpilī, Rīgā, Ludzā, Salaspilī, Krāslavā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, Valmierā, Skrīveros, Siguldā, Alūksnē, Paņevežā un citās pilsētās. Kopā -78 uzstāšanās! Šajos koncertos ir dejotas 36 dejas, no tām 29 dejām ir Ivara Mironova horeogrāfijas.

Senioru deju kolektīva „Atbalss” jubilejas koncertā uzstāsies arī Naujenes kultūras centra folkloras kopa „Rūžeņa”, vadītāja Inga Zeile, Latviešu kultūras centra bērnu deju kolektīvs „Pienupīte”, vadītāja Inese Zuģicka, profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava”, diriģents Arnolds Grīnberts un solists Andris Baltacis.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Ivars Mironovs.
Ieeja bezmaksas

Informācija: Latviešu kultūras centrs, t. 65426691, www.vienibasnams.lv