XIII SENIORU DZIESMU UN DEJU FESTIVĀLS



DAUGAVPILĪ, 26. JŪLIJĀ
LATGALES NOVADA
XIII SENIORU DZIESMU UN DEJU FESTIVĀLS

Sestdien, 26. jūlijā plkst. 18.00 Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks Latgales senioru XIII Dziesmu un deju festivāla „Skani, lepna dziesma, pāri novadu novadiem, tautu kopā saukdama, lielus darbus izdarīt, saticību veidojot” Lielkoncerts, kurā piedalīsies Latgales novada pensionāru apvienību mākslinieciskie kolektīvi: kori, vokālie ansambļi, deju kolektīvi, folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi, kā arī mazākumtautību ansambļi.

Šogad svētkos piedalīsies turpat 900 dalībnieku. Dienas koncertā uz skatuves Vienības laukumā uzstāsies kolektīvi, kas sagatavojuši papildus repertuāru, bet Lielkoncertā Olimpiskajā centrā dziesmās un dejās vienosies visi svētku dalībnieki – Latgales seniori. Kopkori pavadīs pūtēju orķestris „Daugava” (diriģents Arnolds Grīnberts) un solisti: Dainis Skutelis un Andris Baltacis. Svētku virsvadītāji: Jevgeņijs Ustinskovs, Ivars Mironovs, Lūcija Vaivode.

Programmā:
12.00  Koncerts Vienības laukumā. Piedalās Latgales Reģionālās pensionāru apvienības mākslinieciskie kolektīvi
14.00    Svētku dievkalpojums Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā 
16.00    Svētku gājiens: dzelzceļa stacija – Rīgas iela – Vienības laukums
16.45    Festivāla atklāšana Vienības laukumā
18.00    Lielkoncerts Olimpiskajā centrā. Piedalās senioru dziesmu un deju kolektīvi un solisti Dainis Skutelis un Andris Baltacis.

Svētkus organizē:
Daugavpils pilsētas dome, Latgales Reģionālā pensionāru apvienība, Daugavpils Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs, Daugavpils Pensionāru apvienība