MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ



Vienības nama koncertzālē
8.augustā plkst. 18.00
„IRINA BOGUŠEVSKA. RAIMONDA PAULA DZIESMAS. RAŽOTS LATVIJĀ”

Pirmo reizi Daugavpilī koncertēs viena no populārākajām intelektuālajām dziedātājām Krievijā - Irina Boguševska.

Koncertā viņa izpildīs savas autordziesmas un Raimonda Paula kompozīcijas. Skanēs mūzika no leģendārām teātra izrādēm (Māsa Kerija, Kabīrijas naktis, Elizabete – Anglijas karaliene), bērnu dziesmas no Latvijas Radio ansambļa „Dzeguzīte” repertuāra, kā arī skaņdarbi, kas oriģinālā rakstīti vīriešu balsij, bet sievietes balss skanējumā būs dzirdamas pirmoreiz.

Irinu Boguševsku mīl ne tikai kā dziedātāju par viņas neatkārtojamo juteklisko vokālu, kā komponisti par atmiņā paliekošām skaistām melodijām, bet arī kā dzejnieci. Vairāku Maestro dziesmu tekstus, kas sacerētas dažādos gados, Irina ir iztulkojusi krieviski pati. Koncertā piedalīsies arī Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis „Dzeguzīte” un kopā ar Irinu uz skatuves muzicēs latviešu mūziķi – Viktors Ritovs (klavieres), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Gints Pabērzs (saksofons), Edvins Ozols (bass) un pianiste Svetlana Močalina (Maskava).

Pirmo reizi koncertprogramma „Irina Boguševska. Raimonda Paula dziesmas. Ražots Latvijā” izskanēja Latvijas Radio 1.studijā pagājušā gada martā, kad tika arī ierakstīta. Pēc tam programma tika prezentēta oktobra koncertā Lielajā ģildē, savukārt šogad 8.augustā izcilo dziedātāju klausīsimies Daugavpilī.

Biļetes - Vienības nama koncertzāles kasē 4.- 7. augustā no plkst. 16.30 – 18.30; 8.08. plkst. 16.30-18.00. Cena: 4.30 eiro; skolniekiem, studentiem, pensionāriem - 2.10 eiro.

Koncertus rīko Latviešu kultūras centrs. Atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – 65427552, www.vienibasnams.lv