DAUGAVPILS KAMERORĶESTRA KONCERTS



28. septembrī plkst. 16.00 Daugavpilī,
Vienības nama koncertzālē
DAUGAVPILS KAMERORĶESTRA KONCERTS

Austrija – vieglums, jūtīgums un kaisle

III Mūzikas un Mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2014” ietvaros Daugavpils Kamerorķestris piedāvā koncertprogrammu no cikla „Eiropas skaņu karte”. Šo ciklu orķestris ir aizsācis 2014. gada sākumā un kopš tā laika jau ir izskanējuši koncerti: „Itālijas saulē” un „Anglijas melnbaltās krāsas”, bet šoreiz, savā 7. dzimšanas dienā orķestris aicina klausītājus uz Austrijas komponistu mūziku.

Līdzās orķestra māksliniekiem izcilo austriešu komponistu Volfganga Amadeja Mocarta, Jozefa Haidna, Albana Berga, Jozefa Marksa, Johana Štrausa, Riharda Štrausa, Franca Lehāra mūziku atskaņos operas soliste Katrīna KRUMPĀNE / soprāns (Berlīne).

Katrīna Krumpāne ir dzimusi Krāslavā, mācījusies Daugavpils Mūzikas koledžā vokālajā nodaļā.  2010. gadā ar izcilību absolvējusi Mākslas Universitāti Berlīnē (University of Arts) kā muzikālā teātra soliste profesora Zigfrīda Lorenca klasē, 2004. gadā debitēja Komische Opera Berlin, vēlāk piedalījās operu un muzikālo teātru iestudējumos Staatsoper Unter den Linden Berlin, Dresdner Lukaskirche; sniedza solo koncertus Berlīnē, Rīgā, Daugavpilī un citās pilsētās. Sadarbībā ar Berlīnes operas kamerorķestri 2011.gadā ierakstīja CD albūmu; 2013.gadā viņa Mākslas Universitātē Berlīnē ieguva maģistra grādu. No 2015.gada Katrīna sāks strādāt Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā par viesprofesori vokālajā mākslā.

Afiša
Biļetes: 2.80 euro; skolniekiem, studentiem, pensionāriem – 1.40 euro

Koncerta rīkotāji: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs un Daugavpils kultūras atbalsta biedrība. Atbalsta: Daugavpils pilsētas dome.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - tālr.: 65426691, www.vienibasmnams.lv