MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ – 2015



13.08 / 18.00 – Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā
LANA FRANČESKA un AMBER SOUNDS QUARTET (Rīga)

Dziedātāja Lana Frančeska kopā ar savu “Amber Sounds Quartet” viesosies Daugavpilī ar koncertprogrammu „Klasika un Jaunais Labākais”. Programmā skanēs mūzika latviešu, angļu un krievu valodās. Labākās dziesmas no Amerikas retro klasikas, kā arī mūsu pašu Maestro Raimonda Paula jau labi zināmas un pavisam jaunas melodijas. Būs arī muzikāli pārsteigumi - viss tikai dzīvas mūzikas pavadībā no lieliskā “Amber Sounds Quartet” pie klavierēm - Edgars Jass, saksofons, balss, taustiņi - Jānis Lemežis, basģitāra, chapman stick, balss - Devika Evsikova, kā arī perkusiju ģēnijs - Dmitrijs Evsikovs.

Lanas Frančeskas balss tiek raksturota kā sievišķības, spēka un krāsu pārpilna. Viņa ir absolūtais vokālais hameleons - no klasikas līdz rokam, džežam un pat folk mūzikai. Lanas paškomponētā mūzika ir iedvesmas pulss, kas uzlādē klausītāju ar gaismu, enerģiju un idejām.

2014. gada oktobrī mūzikas namā „Daile” ar svinīgu dzīvās mūzikas koncertu, Lana prezentēja savu debijas albumu latviešu valodā “Manas Mājas”, kurā ir gan izpildītāja, gan komponiste un producente. Koncertā piedalījās virkne izcilu latviešu mūziķu: Normunds Rutulis, Jānis Moisejs, Jānis Ķirsis, Edgars Jass, Artis Orubs, Raimonds Ozols un stīgu kvartetes, Mārcis Auziņš, Edvīns Ozols, Rūdolfs Dankfelds.
Tikko dziedātāja Lana Frančeska prezentēja jaunu kompozīciju - Līgo dziesmu latgaliešu valodā - “Rūtoj”. Dziesmas radītāji ir komponists Raimonds Pauls, dzejniece Anna Rancāne, to var noklausīties Youtube: https://youtu.be/KOsFSj0rW18 un SoundCloud: https://soundcloud.com/lanafranceska/rutoj.

Lana Frančeska ir 27 gadus jauna ‘rīdziniece no Latgales’. Mācījusies Daugavpils mūzikas koledžā, un tad Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā. 2011. gadā ieguvusi bakalaura grādu mūzikas un teātra nozarē, Glāzgovas Universitātē (Skotijā), 2012. gadā turpat, saņēmusi maģistra grādu populārās mūzikas industrijā. Kopš 2010. gada ir Britu komponistu un autoru akadēmijas (BASCA) biedre. Piedalījusies daudzos starptautiskos profesionālo vokālistu konkursos Latvijā, Armēnijā, Krievijā, ASV (Losandželosā), Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Bulgārijā, Ukrainā, Vācijā, Spānijā un Polijā.

Ieeja bezmaksas. Lietus gadījumā, koncerts notiks Vienības nama koncertzālē.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65427552, www.vienibasnams.lv