PIANISTES AURĒLIJAS ŠIMKUS SOLOKONCERTS



15.09. / 18.00
Vienības nama koncertzālē
PIANISTES AURĒLIJAS ŠIMKUS SOLOKONCERTS

Ievērojamais Vācijas žurnāls Piano News, ar visaugstāko novērtējumu recenzējot Aurēlijas Šimkus debijas albumu Scherzo (ARS Produktion, 2013) atzīmējis, ka “Aurēlija Šimkus ir izcila pianiste un īsts atklājums’’, savukārt laikraksts Westfalische Rundschau viņas klavierspēlē apbrīno dvēseliskumu, kas piepildīts ar izsmalcinātāko muzikalitāti un jutekliskumu. Jaunā un talantīgā pianiste dzimusi 1997. gada 2. novembrī Rīgā un klavierspēli apgūt sākusi četru gadu vecumā, savukārt šobrīd jau uzsākusi starptautisku karjeru, kļūstot par Dortmundes Mocarta biedrības balvas laureāti un izcīnot 3. vietu 11. starptautiskajā KlavierOlymp pianistu konkursā Vācijas pilsētā Bādkisingenē.
Šiem panākumiem seko koncerts prestižajā festivālā "Kisingenes vasara" (Kissinger Sommer), solo koncerti Šveicē un uzstāšanās kopā ar tādiem orķestriem kā izcilais Anglijas kamerorķestris un Varšavas filharmonijas orķestris. Pirmo solo koncertu pianiste sniegusi 11 gadu vecumā Kauņas Starptautiskajā kamermūzikas festivālā Lietuvā, kur uzstājusies arī kopā ar Kauņas filharmonijas kamerorķestri. Pirmais solo koncerts Rīgā, Lielajā ģildē Aurēlijai Šimkus notika 2013.gada aprīlī, savukārt neilgi pirms tam viņa ar  debijas solo koncertu uzstājās Herdekē (Vācija).
 
2013. gada rudenī nāca klajā Aurēlijas debijas solo albums ‘’SCHERZO’’, kas tika izdots Vācijas ierakstu kompānijā ‘’ARS Produktion’’. Nākamajā sezonā ieplānots jauns solo albums, kā arī uzstāšanās kopā ar Dortmundes filharmoniķiem un Gruzijas kamerorķestri Ingolštatē, arī viesošanās tādās koncertzālēs kā Dortmundes Filharmonija un Baireitas pilsētas koncertzāle.
 
Programmā: Bahs, Bahs - Buzoni, Lists, Skrjabins

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē, EUR 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,50

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv