DAUMANTA KALNIŅA KVINTETA KONCERTS



14.10. / 19.00
Vienības nama koncertzālē   
DAUMANTA KALNIŅA KVINTETA KONCERTS

Trešdien, 14. oktobrī, plkst. 19.00 Vienības nama koncertzālē viesosies Daumants KALNIŅŠ (balss) un džeza grupa, kurā piedalās Mārcis AUZIŅŠ (ģitāra), Kristaps VANADZIŅŠ (klavieres), Toms POIŠS (kontrabass) un Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti).

Daumants KALNIŅŠ ir talantīgs džeza dziedātājs ar apbrīnojamu skatuves pievilcību. Par Kvazimodo lomu Zigmara Liepiņa melodrāmas “Parīzes Dievmātes katedrāle” iestudējumā Nacionālajā teātrī Daumants KALNIŅŠ ir saņēmis “Spēlmaņu nakts” balvu kategorijā “Gada debija skatuves mākslā” un nominēts Lielajai mūzikas balvai 2012 kategorijā “Gada debija”. Patlaban Daumants studē džeza dziedāšanu Latvijas Mūzikas akadēmijā, darbojas džeza kvintetā, komponē, uzstājas ar Profesionālo pūtēju orķestri “Rīga” un citiem kolektīviem Latvijā.
 
Daumanta Kalniņa DŽEZA KVINTETS pastāv kopš 2008. gada, kopā pulcējot jaunus un radošus, raksturā dažādus, bet muzikālajā gaumē saskanīgus mūziķus. Ikviens kvinteta dalībnieks ir pieredzējis, muzicējot dažādos mūzikas žanros – džeza, klasikas, roka, popa un blūza. Visiem mūziķiem ir arī liela koncertu pieredze, sadarbojoties ar izciliem latviešu un ārzemju mūziķiem. Kvinteta dalībnieki priekšroku dod improvizācijai, gan instrumentālajai, gan vokālajai, un īpašu uzmanību pievērš saiknei ar auditoriju.

Koncerta programmā: Mārcis Auziņš, Niks Gothams, Daumants Kalniņš, Oskars Levants, Telonijs Monks, Kristaps Vanadziņš.

Biļetes: EUR 2.50, skolēniem, studentiem, pensionāriem -  EUR 1.50

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv