Daugavpils Kamerorķestra un pianista Aivara Broka koncerts



9. 10./ 18.00
Vienības nama koncertzālē
Daugavpils Kamerorķestra un pianista Aivara Broka koncerts
  
Šī gada 9.oktobrī plkst. 18:00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē IV Mūzikas un Mākslas festivāla Daugavpils ReStArt 2105 ietvaros notiks Daugavpils Kamerorķestra un pianista Aivara Broka koncerts.

Orķestris šajās dienās svin savas kā pilsētas orķestra pastāvēšanas 8. dzimšanas dienu. Savos svētkos orķestris piedāvā koncertprogrammu, kurā varēs izbaudīt aktīvo, enerģisko un tajā pašā laikā liriski – emocionālo XX un XXI gadsimta japāņu, argentīniešu, igauņu un latviešu komponistu mūziku. Pie diriģenta pults un pie klavierēm būs Aivars BROKS. Koncertā piedalīsies arī Natālija SAVEĻJEVA (flauta).

Daugavpils Kamerorķestrim, kas dibināts uz Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestra bāzes, pirmā koncertsezona sākās 2007. gada 27. septembrī Latviešu Kultūras centrā. Savukārt Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestra vēsture aizsākās 1925. gadā Latgales Tautas konservatorijā (Daugavpils Mūzikas vidusskolas pirmais nosaukums) Paula Krūmiņa vadībā.
Šodien orķestra repertuārā ir praktiski visu stilu mūzika – baroks, klasika, romantika, XX un XXI gadsimta mūzika un popmūzika. Īpaša vieta ir atvēlēta latviešu komponistu, sevišķi, Jāņa Ivanova, daiļradei.

Ieeja bezmaksas.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - tālr.: 65426691, www.vienibasmnams.lv