Profesionālā pūšamo instrumentu orķestra „DAUGAVA” un diriģenta Arnolda GRĪNBERTA jubilejas koncerts



15.10. / 18.00 Vienības nama koncertzālē
Profesionālā pūšamo instrumentu orķestra „DAUGAVA”
un diriģenta Arnolda GRĪNBERTA jubilejas koncerts

Daugavpils Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” svin savu 30 gadu jubileju. Orķestris ir dibināts 1985. gadā diriģenta Raimonda Igolnieka vadībā, no 2009.gada kolektīvu vada un koncertprogrammas veido diriģents Arnolds Grīnberts.

Pūtēju orķestris „Daugava” ir Daugavpils pilsētas svētku neatņemama sastāvdaļa. Savā pastāvēšanas radošajā darbībā orķestris ir piedalījies Republikas Dziesmu un deju svētkos, sniedzis koncertus un muzicējis vairākos festivālos Latvijā un citās valstīs: Polijā, Lietuvā, Ungārijā un Baltkrievijā. Orķestra uzstāšanās programmas tiek veidotas no klasiskās mūzikas, tautas mūzikas un džeza mūzikas skaņdarbiem. Plašu repertuāra klāstu nodrošina populārās mūzikas ritmi no dažādiem pasaulslaveniem mūzikliem un Latvijas komponistu skaņdarbiem.

Savā 30 gadu jubilejas koncertā orķestris „Daugava” aicina skatītājus uz koncertprogrammu, kurā spilgtas muzikālās improvizācijas demonstrēs orķestra mākslinieki, dziedās solisti: Mārtiņš Ruskis, Sandis Ulpe un Irēna Ancāne. Kolektīva dzimšanas dienā koncertu kuplinās Latviešu kultūras centra radošie kolektīvi: jauktais koris „Daugava” (diriģents J.Ustinskovs), bērnu vokālā studija „Pērlītes” (vadītāja I.Ustinskova), Džeza studija (vadītāja I.Grīnberte) un senioru deju kolektīvs „Atbalss” (vadītājs I.Mironovs). Pie diriģenta pults tiks aicināti arī bijušie orķestra diriģenti – orķestra dibinātājs, ilggadējais vadītājs, Goda daugavpilietis Raimonds Igolnieks un orķestra diriģents Roberts Saulevičs.

Latviešu kultūras centrs sveic Profesionālo pūšamo instrumentu orķestri „Daugava” 30 gadu jubilejā un koncerta māksliniecisko vadītāju un orķestra diriģentu Arnoldu Grīnbertu 50 gadu jubilejā. Koncerts ir dāvana pilsētniekiem un visiem skatītājiem.

Ieeja bezmaksas.
Afiša.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - www.vienibasnams.lv, tālr.: 65426691