II LATVIJAS ORĶESTRU ASOCIĀCIJAS FESTIVĀLS



2015. gada 6. - 7. novembrī
Daugavpilī,  Vienības nama koncertzālē

6. novembrī pl. 18.00 Atklāšanas koncerts
7. novembrī pl. 15.00 Noslēguma koncerts

Latvijas Orķestru asociācija (LOA) sadarbībā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru un Daugavpils pilsētas domi organizē II Latvijas Orķestru asociācijas festivālu. Festivālā kopā piedalīsies apmēram 600 dalībnieku no 17 jauniešu simfoniskajiem un kamerorķestriem. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt jauniešu orķestrus no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem, kā arī vieskolektīvu no Igaunijas.

Festivāla mērķis un pamatuzdevums ir attīstīt Latvijas jauniešu un amatieru simfonisko un kamerorķestru radošo darbību, veicināt reģionālo kultūrpolitiku, kā arī radīt telpu savstarpējai jauniešu orķestru pieredzes apmaiņai Latvijā un pasaulē

Patlaban LOA ir apvienojušies 27 orķestri no visas Latvijas, to skaitā 10 simfoniskie orķestri, 15 kamerorķestri un 2 stīgu orķestri.

I LOA festivāls notika 2013. gadā Rēzeknes koncertzālē Latgales Vēstniecība GORS, kur pirmo reizi kopā pulcējās 19 LOA orķestri (585 dalībnieki) no Rīgas, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales. Festivāla koncertos un meistarklasēs jauniešu orķestri apliecināja savu māksliniecisko varēšanu, profesionālās iemaņas un vēlmi muzicēt gan kamersastāvos, gan apvienotajos orķestros. Pasākuma vērienīgums, muzikālās kvalitātes un klausītāju ieinteresētība ir likusi pamatus LOA festivāla tradīcijai Latvijā.

II LOA festivāla koncertos skanēs latviešu un pasaules klasiskā mūzika, latviešu tautas dziesmu apdares un mūsdienu komponistu oriģinālmūzika.

“Lai skanīgs un muzikālām krāsām bagāts II LOA festivāls Daugavpilī!” – Normunds Dreģis, Latvijas Orķestru asociācijas priekšsēdētājs.
Ieeja bezmaksas.

Informācija:www.orkestri.lv
Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv, tālr.: 65426691