Ādolfa Adāna balets ŽIZELE



14.05. / 16.00 Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92)
LATVIJAS NACIONĀLAIS BALETS
Ādolfa Adāna balets ŽIZELE

Ādolfa Adāna balets ir pirmais lielais romantisma laikmeta balets un viens no retajiem šī laikmeta baletiem, kas saglabājies līdz mūsdienām. Kādas H.Heines poēmas iedvesmots, Teofils Gotjē uzrakstīja baleta libretu vienas nakts laikā. Izlasījis libretu, Adāns mūziku sacerēja vienas nedēļas laikā. Tāpēc gan Žizeles mūzikā, gan sižetā izteikti jūtams romantiskā noskaņojuma izteiksmes veids – lauku ciemata idille ar piecpadsmit gadus vecās, naivās meitenes Žizeles pirmo iemīlēšanos – viņas nodotā mīlestība, kam seko ārprāts un nāve – baisi skaistā pēcnāves pasaule ar daiļajām villām, mirušo jaunavu gariem, kas naktīs vīriešiem liek dejot līdz nāvei – un beigās mīlestība, kas tomēr spēj uzveikt nāves nolemtību.

…mazā, mežu ieskautā, saules pielietā ciematā notiek kāzas. Mežsargs Hilarions neiesaistās vispārējā līksmībā. Viņš mīl daiļo Žizeli, bet meitene viņam neatbild ar pretmīlu. Žizele mīl Albertu un no visas sirds tic Alberta mīlestībai. Žizele nenojauš, ka viņas iemīļotais ir par zemnieku pārģērbies princis…

Nepalaidiet garām unikālu iespēju satikties ar Latvijas Nacionālo baletu!

Oriģinālā horeogrāfija: Žans Koralli, Žils Pero, Mariuss Petipā. Horeogrāfijas iestudētājs Aivars Leimais. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja.

Izrādes ilgums: 02:15 (2 cēlieni).

Viesizrādes piedāvā: Latvijas Nacionālā opera un balets, Daugavpils pilsētas dome, Latviešu kultūras centrs. Atbalsta Daugavpils Kultūras pils.   

Biļetes: www.bilesuparadize.lv, Daugavpils Kultūras pils kasē (t. 65443809), Daugavpils teātra kasē (t. 654 26520). Cena:5.00-10.00 euro

Afiša.

Papildus informācija: Latviešu kultūras centrs: 65427552, www.vienibasnams.lv