MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ - 2016



18.08. / 19.30 Daugavpils teātrī
Ansamblis „MUSETTE kvadrātā” (Sanktpēterburga, Omska)

Muzikālais augusts Daugavpilī!
18.augustā, Daugavpils teātrī daugavpiliešu uzmanībai tiks piedāvāts muzikāls projekts, kurā skatuves galvenais varonis būs akordeons.

Koncertu sniegs „St.Petersburg Musette Ensemble” solisti Svetlana Stavicka un Vladimirs Ušakovs (akordeons, klavieres) kopā ar izciliem mūziķiem no Omskas municipalitātes ansambļa „Musette”. Tā sastāvā: Vladimirs Plužniks, Tatjana Stepanova (akordeons), Anatolijs Tkačenko (klavieres), Jevgeņijs Popovs (basa ģitāra), Staņislavs Sezonovs (sitaminstrumenti), Irina Čenina (vokāls), Ksenija Litvinova (koncerta vadītāja). Par cik vārds „Musette” ir nosaukumā abām muzikālajām grupām, no tā arī izriet koncerta skanīgais nosaukums „Musette kvadrātā” – veiksmes formula! Vārds Musette tulkojumā no franču valodas izskaidrojams kā akordeona mūzikas spēle estrādes žanrā.

Šoreiz Muzikālā augusta skatītājiem Daugavpilī būs unikāla iespēja klausīties divus ansambļus vienā koncertā, kuri atšķiras ar savu repertuāru un muzicēšanas stilu, bet kurus vieno mīlestība uz akordeona mūziku. Ansambļu sniegumā dzirdēsim dažādu stilu popmūzikas, džeza, klasiskās mūzikas un instrumentālās mūzikas skaņdarbu aranžējumus.

Mūziķu pirmā radošā tikšanās notika 1996. gadā starptautiskajā akordeona mūzikas festivālā Viļņā (Lietuva), vēlāk – 2005. gadā abi ansambļi tika uzaicināti muzicēt starptautiskajā akordeona mūzikas festivālā Daugavpilī, kā rezultātā izveidojās lielisks muzikāls tandēms, lai veidotu kopīgas koncertprogrammas. Koncerti tika spēlēti Omskā, Sanktpēterburgā un pēc 11 gadiem divu grandiozu upju – Irtišas un Ņevas mūziķi atkal sniegs koncertu skatītājiem pilsētā, kas atrodas Daugavas krastos.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv un Daugavpils teātra kasē. Cena - 2 euro.

Muzikālo augustu Daugavpilī rīko Latviešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils pilsētas dome.
Informācija: Latviešu kultūras centrs, t.65426691, www.vienibasnams.lv