Latvijas Nacionālā baleta izrāde KARLSONS LIDO...



DAUGAVPILS TEĀTRĪ,
13. maijā plkst. 16.00
Latvijas Nacionālā baleta izrāde
KARLSONS LIDO...
 
Vienības nama 80. jubilejas gadā Daugavpils teātrī Latvijas Nacionālā baleta izrāde „Karlsons lido…”

Kurš gan nezina Karlsonu, kas dzīvo uz jumta – vislabāko rotaļu biedru pasaulē? Omulīgais vīriņš ar propelleru uz muguras ir viens no Astridas Lindgrēnes grāmatu pazīstamākajiem varoņiem, kuru iemīļojuši gan bērni, gan pieaugušie. Tagad, pirmo reizi Latvijā, viņa piedzīvojumi skatāmi arī baleta izrādē!

LNO baleta iestudējums ļaus mazajiem skatītājiem izdzīvot visas slavenās Brālīša un Karlsona dēkas – pastaigu pa jumtiem, zagļu ķeršanu, pūcīgās auklītes Bokas jaunkundzes izjokošanu un smalkmaizīšu čiepšanu! Un kā īpašs saldēdiens būs grandiozas dzimšanas dienas svinības ar veselām astoņām tortēm un tikai vienu svecīti... Dzīvespriecīgais, krāsainais uzvedums aizvedīs skatītājus uz pasauli, kur fantāzija saplūst ar īstenību – skursteņslauķi uz pilsētas jumtiem metas jautrā dejā, TV dīvas izkāpj no ekrāna un sarīko krāšņu rēviju, un pat konfektes sāk griezties apburošā valsī... Taču būtībā balets ir par ilgām pēc īsta drauga – tātad stāsts par katru no mums.

Karlsona piedzīvojumus mūzikā ietērpis viņa vārdabrālis – komponists Juris Karlsons. Viņa dinamiskajā, kontrastiem bagātajā mūzikā kā jautrā karuselī savijas spilgti muzikāli raksturojumi ar it kā kaut kur dzirdētu intonāciju ilūzijām. Horeogrāfiju izrādei veido Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš jau radījis vairākus publikas iemīļotus iestudējumus visai ģimenei. Mārtiņa Vilkārša krāsainā scenogrāfija aizvedīs skatītājus uz 70. gadu Stokholmu, bet Ilzes Vītoliņas veidotie tērpi būs kā grezna modes parāde.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv un Daugavpils teātra kasē (t. 65426520). Cena: 5.00-10.00 euro.
Viesizrādes piedāvā: Latvijas Nacionālā opera un balets, Daugavpils pilsētas dome, Latviešu kultūras centrs. Atbalsta Daugavpils teātris.

Afiša.

Papildus informācija: Latviešu kultūras centrs: 65427552, www.vienibasnams.lv