MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ - 2017



31. augustā plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Ilona BAGELE un Samsons IZJUMOVS
KRIEVU ROMANCES

Ceturtdien, 31. augustā, noslēdzoties Daugavpils Muzikālajam augustam, Vienības nama koncertzālē izskanēs Latvijas Nacionālās operas (LNO) solistu Ilonas Bageles un Samsona Izjumova koncerts “Krievu romances”.

Jaunajā koncertprogrammā skanēs populāras un klausītāju iemīļotas 19. gs. un 20. gs. krievu komponistu romances un dziesmas. Koncertu paspilgtinās komponista Kārļa Lāča un Andreja Puškareva oriģinālās aranžijas un Elitas Bukovskas režija.

2012. gada Lielās mūzikas balvas ieguvējas izrādes „Cantando y amando” idejas autore un soliste Ilona Bagele un LNO mūziķu apvienība Ilzes Ozoliņas vadībā kopā ar LNO solistu Samsonu Izjumovu ir izveidojusi jaunu koncertprogrammu ar krievu romancēm.

Klausītāju tūkstoši Latvijā un ārpus tās robežām ar sajūsmu un ovācijām ir novērtējuši mecosoprāna Ilonas Bageles spēju būt vienlīdz izcilai operas un džeza, populārās un kamermūzikas žanru interpretētājai.

LNO solists Samsons Izjumovs savā repertuārā, līdz ar spilgtām operas lomām, pievērsies arī kamermūzikai. Mākslinieka izpildījuma manierei raksturīgs cēlums un emocionāli izjusts dziedājums. Samsona Izjumova balss tembrs valdzina ar siltu un samtainu skanējumu.

Koncertā piedalīsies LNO mūziķu apvienība - Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Inita Āboliņa (akordeons) un Mareks Auziņš (kontrabass).

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē no 14.augusta darbadienās, no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.30.

Šogad projektam „Muzikālais augusts Daugavpilī” aprit 5 gadi! To rīko: Latviešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – www.vienibasnams.lv, t. 65427552