Valsts budžeta izglītības iestādes „SANKTPĒTERBURGAS MŪZIKAS LICEJS” starptautisko konkursu laureātu koncerts



30. novembrī plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Valsts budžeta izglītības iestādes
„SANKTPĒTERBURGAS MŪZIKAS LICEJS”
starptautisko konkursu laureātu koncerts

Koncertciklā „Vienības namam 80” Latviešu kultūras centrs piedāvā daugavpiliešiem un pilsētas viesiem Krievijas Valsts budžeta izglītības iestādes „Sanktpēterburgas Mūzikas licejs” talantīgo bērnu, starptautisko konkursu laureātu koncertu Daugavpilī.

Valsts budžeta izglītības iestāde „Sanktpēterburgas Mūzikas licejs” dibināts 1995. gadā uz Sanktpēterburgas Centra rajona mūzikas skolas bāzes. Tas ieguvis mājvietu vienā no pilsētas skaistākajiem un vēsturiskākajiem namiem, kas celts baroka stilā („Kikina palātas”). Jau ilgus gadus liceja alternatīvā izglītības programma ļauj sasniegt lieliskus rezultātus bērnu talantu atklāšanā mūzikas un mākslas jomā. Mūzikas licejs vairākas reizes ir nominēts kā Labākā izglītības iestāde Sanktpēterburgā. Apmācības licejā bērni uzsāk triju gadu vecumā un piecos gados jau pārzina vairākus mūzikas instrumentus. Pēc ceturtās klases talantīgākie bērni turpina izglītoties liceja vidusskolā. Ik gadu savas spējas liceja audzēkņi demonstrē uz nozīmīgākajām koncertskatuvēm Sanktpēterburgā. Koncerti ir notikuši arī Vācijā, Itālijā, Dānijā, Zviedrijā, Čehijā, Norvēģijā, un citās valstīs. Pēc liceja absolvēšanas audzēkņi turpina savu muzikālo izglītību augstākās mācību iestādēs ar profesionālo muzikālo ievirzi – konservatorijās, akadēmijās, kultūras institūtos un citās izglītības iestādēs kā Krievijā tā arī aiz tās robežām. Daudzi no audzēkņiem ir Krievijas un starptautisko konkursu laureāti.

Daugavpilī jaunie mūziķi sniegs koncertu pirmo reizi. Programmā izskanēs krievu un aizrobežu komponistu skaņdarbi.

Vienības nama 80 gadu jubilejas svētkos Latviešu kultūras centrs dāvā koncertu daugavpiliešiem un pilsētas viesiem. Ieeja bez maksas.

Koncertu organizē Daugavpils Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar Sanktpēterburgas muzikālo apvienību „Mir tvorčestva” ("Мир творчества").

Afiša.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv, t. 65426691