Džeza teātra izrāde “PĒC PUSNAKTS After Midnigh



25. janvārī plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Džeza teātra izrāde
“PĒC PUSNAKTS / After Midnight”

Džeza teātra izrādē “Pēc pusnakts / After Midnight” stāstīts par zemapziņas spēlēm, kuras sapņos nepakļaujas saprāta kontrolei. Maigas, emocionālas, romantiskas, bet tai pat laikā draiskas, koķetas un izaicinošas būtnes klejojumi savās fantāzijās par divām dažādām pasaulēm tiek atklāti caur Amerikas mūzikas zelta laikmeta kompozīcijām.

Šova radošā komanda – pianists Andrejs OSOKINS, dziedātāja Katrīna GUPALO, horeogrāfe un modernā džeza dejotāja Gabija BĪRIŅA, sitaminstrumentālists Elvijs ENDELIS un video mākslinieks Jānis ROMANOVSKIS – rada nakts piedzīvojumu, netveramu vīziju un sapņu atmosfēru, skanot slavenajām Kola Portera, Reja Čārlza, Merilinas Monro, Ninas Simones, Džordža Gēršvina, Džūlijas Londonas un Ellas Ficdžeraldas dziesmām un melodijām. Izrāde pārsteidz klausītājus ar spilgtiem sižeta un mūzikas pavērsieniem, krāšņu šovu un novatorisku pieeju skatuves mākslai.

Katrīna Gupalo ir viena no neordinārākajām latviešu mūziķēm, kura nesen beigusi mācības prestižajā Rietumu Mūzikas akadēmijā Kalifornijā (ASV) un Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. www.katrinagupalo.com

Gabija Bīriņa. Horeogrāfes un modernā baleta un džeza dejotājas Gabijas Bīriņas spēcīgais un ekspresīvais talants pavēris viņai iespēju piedalīties daudzveidīgos projektos Latvijā un ārpus tās robežām. Gabija studējusi Dānijas Nacionālajā teātra un mūsdienu dejas augstskolā Kopenhāgenā un papildinājusi prasmes meistarklasēs Parīzē, Ņujorkā un Tbilisi.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko starptautisko pianistu konkursu – A. Rubinšteina konkursa Telavivā, M. Longas un Ž. Tibo konkursa Parīzē, Līdsas konkursa un Karalienes Elizabetes konkursa Briselē – laureāts. Ieguvis arī Latvijas Lielo mūzikas balvu. www.andrejsosokins.com

Elvijs Endelis ir viens no spožākajiem Latvijas jaunās paaudzes sitaminstrumentālistiem. Līdztekus solo darbībai Elvijs ir arī meistarīgs kamermūziķis, aktīvi koncertē Latvijā vienīgajā sitaminstrumentu kvartetā “Perpetuum Ritmico”, kas tika nominēts Latvijas Lielajai mūzikas balvai 2016 kategorijā “Gada koncerts”.

Aira Laiviņa Artists ir Latvijā un ārpus tās atzītu mākslinieku un producentu komanda, kas 2015. gadā apvienojās, lai piedāvātu skatītājiem augstvērtīgas mūzikas koncertus un izrādes. www.airalaivinaartists.com


Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē no 15. janvāra darba dienās no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.30. Cena: 3.00 euro.

Afiša.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv, t. 65426691