Daugavpils Latviešu kultūras centrs sveic Ilonu BAGELI



2018. gada 19. augustā Latvijas Nacionālajā operas un baleta teātrī tika pasniegtas Latvijas Nacionālās operas fonda balvas operai.

Nominācijā “Labākā soliste” – tika apbalvota Ilona BAGELE.


Ilona Bagele ir Latvijas Nacionālās operas soliste kopš 2003. gada un viena no pieprasītākajām koncertmāksliniecēm Latvijā ar vērienīgu pieredzi akadēmiskajā, džeza un populārajā mūzikā.

2017./2018. gada sezonā mākslinieces repertuāram pievienojās divas spilgtas raksturlomas – Lūzma Zigmara Liepiņa operā “Turaidas Roze” un Turku Baba Igora Stravinska operā “Izvirtības hronika”. Ilonas Bageles plašajā lomu sarakstā ir tādi spilgti raksturi kā Mersedesa (Karmena), Ulrika (Masku balle), Aukle (Jevgeņijs Oņegins), Marselīna (Figaro kāzas), Burve (Nāra), Erda (Reinas zelts), princese Klariče (Mīla uz trim apelsīniem), Grāfiene (Pīķa dāma), Flora (Traviata), cūciņa Gebgeba (Putnu opera), Madalēna (Rigoleto), Marta (Fausts) un daudzas citas. 

Māksliniece dziedājusi neskaitāmos koncertos Latvijā, kā arī sniegusi solo koncertus. Par Latvijas Nacionālajā operā tapušo koncertizrādi “Cantando y amando”, kurā viņa kā soliste dziedāja Astora Pjacollas tango, saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2012 kategorijā Gada uzvedums. 2018. gada septembrī šis iestudējums atgriezīsies uz LNO skatuves, godinot mākslinieci jubilejā. Informācija: www.opera.lv.

Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv