Rokgrupas “Flagship” (ASV) koncerts



16. novembrī plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
ASV Jūras spēku Eiropā un Āfrikā rokgrupa “Flagship”

No 15. līdz 18. novembrim, sveicot Latvijas iedzīvotājus Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienā, kā arī turpinot atzīmēt Latvijas un ASV diplomātiskās sadarbības simtgadi, Latvijā viesosies Amerikas Savienoto Valstu Jūras spēku Eiropā un Āfrikā orķestra (U.S. Naval Forces Europe and Africa Band) rokgrupa “Flagship”.

ASV Jūras spēku Eiropā un Āfrikā orķestra rokgrupa “Flagship” ir populārās mūzikas grupa, kas izvietota Neapolē, Itālijā. Rokgrupa nodrošina atraktīvus un dinamiskus priekšnesumus dažāda vecuma publikai koncertos un starptautiskos pasākumos gan Eiropā, gan Āfrikā. Repertuārā iekļautas gan pagājušā gadsimta četrdesmito gadu populārākās dziesmas, gan mūsdienīgas rokenrola, hip-hopa un ritmblūza kompozīcijas. Šai koncerttūrei rokgrupas mūziķi ir sagatavojuši arī īpaši Latvijas publikai veltītus muzikālus pārsteigumus.

“Ikvienam orķestra mūziķim starptautiskā sadarbība ir nozīmīgs veids savas profesionālās meistarības pilnveidošanai. ASV ir ilgstoši mūsu sabiedrotie ne tikai militārā, bet arī muzikālā jomā, tādēļ ir ļoti svarīgi šo sadarbību uzturēt un dalīties pieredzē. Šo sadarbību ietvaros mums ir bijusi arī iespēja dalīties ar savām vērtībām un kultūras bagātību, kā arī no kolēģiem iemācīties daudz ko jaunu. ASV Jūras spēku mūziķu koncerti Latvijā būs lielisks apliecinājums mūsu sadarbības turpinājumam,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents kapteinis Andis Karelis.

Latvijas un ASV diplomātiskās sadarbības simtgades ietvaros jau notikuši ASV armijas Eiropā un Āfrikā vokāli instrumentālā ansambļa (ASV Army Europe and Africa Band) koncerti Latvijā šī gada maijā sadarbībā ar Latvijas Zemessardzes orķestri, savukārt jūnijā ar koncerttūri ASV galvaspilsētā Vašingtonā viesojās Latvijas Jūras spēku un Zemessardzes orķestru mūziķi, uzstājoties arī kopā ar ASV Prezidenta Jūras kājnieku orķestri (U.S. President’s Own Marine Band). Kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas Latvijas militārie orķestri ir sadarbojušies ar daudziem ASV militārajiem orķestriem, tostarp ASV Prezidenta Jūras kājnieku orķestri, Mičiganas Nacionālās gvardes 126. armijas orķestri, ASV Gaisa spēku orķestriem, ASV armijas 1. kājnieku divīzijas orķestri un daudziem citiem.

Koncerts tiek rīkots, sadarbojoties Latvijas Nacionālo bruņoto spēku orķestru vadībai, ASV Jūras spēkiem, ASV vēstniecībai Latvijā un Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādei “Vienības nams”.

Ielūgumi: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30 – 18.30

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.


Informācija: www.vienibasnams.lv