Džeza mūzikas koncerts



21. decembrī plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē

EŽA BALLĪTE!
Džeza mūzikas koncerts – dāvana Vienības nama 85. dzimšanas dienā!

Džeza kvartets:
Viktors RITOVS (taustiņinstrumenti)
Lauris AMANTOVS (trombons)
Andris GRUNTE (kontrabass)
Artis ORUBS (sitamie instrumenti)

Ballītes galvenais viesis – Viktors Ritovs – šī gada jubilārs (50) un Latvijas džeza lepnums,  viens no spožākajiem un daudzpusīgākajiem Latvijas džeza pianistiem, savdabīgs komponists un īpaši pieprasīts aranžētājs – mūziķis, bez kura šodienas Latvijas mūzikas dzīve nebūtu iedomājama!

Viktors vienmēr ir izcēlies ar muzikālu inteliģenci, izsvērtu un elegantu spēli, tajā pat laikā ļoti virtuozu un meistarīgu. Īpaša ir viņa spēja spontāni radīt visaugstākās klases mūziku mijiedarbībā ar kolēģiem ansamblī, kur spilgti izceļas Viktora lieliskā humora izjūta.

Koncertprogrammas “Eža ballīte” nosaukums radies iespaidojoties no V. Ritova sacerētās “Meža pasakas”. Tiks izspēlētas tēmas no Lācēna, Vāverēna, Zaķēna u.c. meža zvēru ikdienas. Eža ballītē viesosies arī pārējie Laura Amantova džeza kvarteta mūziķi – Lauris Amantovs (trombons), Andris Grunte (kontrabass) un Artis Orubs (sitamie instrumenti). Viņi kopīgi atskaņos Viktora Ritova radītās kompozīcijas un aranžējumus gan iemīļotām latviešu tautas dziesmām, gan visiem zināmām džeza tēmām, piemēram, Tūtsa Tīlemana (Toots Thieleman), kuram šogad apritētu 100 gadu, populārākajai tēmai “Bluesette”.

Vienības nams. Pamatakmens likts 1936. gada 15. maijā, bet ēka iesvētīta un atklāta 1937. gada 19. decembrī. Namu projektējis arhitekts Verners Vitands, kurš sintezējis labākās funkcionālisma un neoklasicisma arhitektūras īpašības, plāna racionālu organizāciju un monumentālus ārskatus. Vienības nama apsaimniekotājs ir Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde „Vienības nams”.

Koncerts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Ieeja ar ielūgumiem. Ielūgumi: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30 – 18.30.

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.


Informācija: www.vienibasnams.lv