Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris (Ukraina) Ādolfs Šarls Adāns ŽIZELE



15. februārī plkst. 18.00
Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92)
Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris
Ādolfs Šarls Adāns ŽIZELE.
Balets divos cēlienos.

Baletā Ādolfa Šarla Adāna izteikti romantiskā mūzika rada spilgtas varoņu īpašības un smalki atspoguļo viņu jūtas un emocijas. Baleta pirmizrāde notika 1841. gadā Parīzē. Tas joprojām tiek iestudēts vadošajos teātros visā pasaulē. Mūsdienās balets „Žizele” visbiežāk skatāms versijā, kuru 19. gs. nogalē veidojis Sanktpēterburgas Marijas teātra horeogrāfs Petipā. Izrāde ir gaisīga, viegla un emocionāli piesātināta. Tieši šo versiju, ar Leonīda Lavrovska redakciju, piedāvā Harkivas balets.

No 14. līdz 24. februārim visā Latvijā norisināsies Ukrainas atbalsta nedēļa, kuras ietvaros aicinām ikvienu piedalīties akcijā “Gaismu Ukrainai!”. Vienības nams sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv viesizrādes laikā rīkos ziedojumu akciju “Gaismu Ukrainai!”. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja veikt skaidras naudas ziedojumus Ziedot.lv kastītēs, kā arī ziedot, piezvanot uz ziedojumu tālruni: 9000 6086 (maksa par zvanu 1.42 eiro)

Harkivas Nacionālais akadēmiskais operas un baleta teātris ir viens no izcilākajiem un vecākajiem Ukrainas muzikālajiem teātriem, kas strādā, balstoties uz Ukrainas un pasaules kultūras mantojuma labākajām tradīcijām, tā vēsture aizsākās 1780. gadā.

Biļetes: “Biļešu paradīzes” kasēs, internetā un Daugavpils Kultūras pils kasē darba dienās no plkst. 16.00 līdz 19.00. Cena 10.00 euro.

Skatītāju ievērībai: Kultūras pils pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.

Informācija: www.dkp.lv, www.vienibasnams.lv