DAUGAVPILS LATVIEŠU KULTŪRAS CENTRA MUZIKĀLIE PROJEKTI



Latviešu kultūras centrs un TV kanāls LRT + piedāvā aizraujošu ceļojumu pa festivāla “Muzikālais augusts Daugavpilī” koncertu lappusēm:

23. maijā (sestdien) plkst. 12.30 / 18.30
CANTANDO Y AMANDO
Milonga. Pjacolla. Bagele.

Mecosoprāns Ilona Bagele ievērību guvusi ne vien kā LNO soliste, bet arī kā spilgta džeza un populārās mūzikas interprete. Astora Pjacollas fascinējošā mūzika un Ilonas Bageles balss, pavadošo mūziķu azarts un virtuozitāte, kā arī foto projekcijās tvertā sajūta uzbur īsto Argentīnas tango, ko nedejo, bet izdzīvo.

… Tango – pilsētas nakts auglis ar bohēmas smaržu, bezmiega nakšu klejojumi pa nomalēm, ostas, bāri, kafejnīcas, mūzika un mīlestība…

Piedalās: Ilze Ozoliņa (klavieres), Inita Āboliņa (akordeons), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Sunepa (čells), Mareks Auziņš (kontrabass), Ivars Kalniņš (sitamie instrumenti), Oskars Petrauskis (saksofons).
Izrāde saņēmusi Lielo Mūzikas balvu 2012. gadā kategorijā „Gada uzvedums”.

24. maijā (svētdien) plkst. 12.30 / 18.30
DAUGAVPILS SINFONIETTA koncerts TIKŠANĀS AR DRAUGU.
Diriģents Aivars Broks.

Koncertā kopā ar “Daugavpils Sinfonietta” uzstāsies pianiste Ilona Broka, soprāns Vera Taļerko un koloratūrsoprāns Olga Vrešča, flautiste Natālija Saveļjeva, akordeoniste Kristīna Rusakoviča un vijolnieks Leonards Antoņevičs.
Savā 10 gadu  jubilejas koncertā (2017)  mākslinieki klausītājiem sagatavojuši daudzveidīgu un interesantu populārās mūzikas programmu, kurā iekļauti gan klasiskie, gan romantiskie, gan mūsdienu skaņdarbi.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv